• UiPath se va lista, cel mai probabil astăzi, la bursa din New York
  • Compania este evaluată la 28 de miliarde de dolari
  • Daniel Dines, co-fondatorul Uipath, este cel mai bogat român

Astăzi este așteptată pe bursa de la New York, cea mai mare din lume, o companie fondată în România. Este vorba de Uipath, primul unicorn românesc, care produce roboți software meniți să optimizeze procesele repetitive din companii. Uipath țintește la o evaluare de 28 de miliarde de dolari.

„Ca să vă faceți o idee, OMV Petrom, cea mai mare companie de la bursa românească, este evaluată de investitorii de la Bursa de la București undeva la 4,5 miliarde de dolari, așadar UiPath este de cinci ori mai mare sau ar trebui să fie pe baza propriilor evaluări. Românii vor putea investi la Uipath prin intermediul unor platforme de tranzaționare de pe plan local, vorbim aici de case de brokeraj precum Tradeville, precum BT Capital Partners”, a explicat Liviu Popescu, Ziarul Financiar.

Vei putea tranzacționa acțiuni la UiPath și de pe alte platforme, cum ar fi eToro sau XTB, care sunt platforme externe. Concret, UiPath poate fi numit dușmanul contabililor și al resurselor umane.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

Un robot UiPath procesează o cerere pentru șomaj tehnic în 36 de secunde. Unui om îi ia cel puțin un sfert de oră. UiPath se poate ocupa și de trecerea unor date din corespondență în fișierele Excel, prin Inteligența Artificială acești roboți au copiat activitatea umană.

Potrivit Ziarului Financiar, veniturile UiPath se ridică la 607,6 milioane de dolari în anul fiscal încheiat la 31 ianuarie 2021, în creștere față de perioada perioada similară a anului anterior

Pierderile au scăzut de la 520 de milioane de dolari în anul anterior la 92,4 milioane de dolari în anul fiscal încheiat la 31 ianuarie 2021

Valoarea Uipath, potrivit evaluărilor proprii: 28 miliarde de dolari