• Indicele BET scade cu 2,8% la deschiderea ședinței de miercuri, după o scădere de 2,3% în ziua anterioară.
  • Toți indicii locali sunt pe minus, cu scăderi semnificative pe BET-FI și BETAeRo.
  • Cea mai mare scădere de la începutul anului a avut loc pe 3 decembrie, iar capitalizarea pieței a pierdut 3,3 miliarde de lei.

Indicele BET al Bursei de Valori București înregistrează o scădere de 2,8% în deschiderea ședinței de miercuri, după o depreciere de 2,3% în ziua precedentă, conform datelor BVB. Toți indicii locali sunt pe minus la momentul publicării știrii. BET-FI, care include fostele SIF-uri și Fondul Proprietatea, scade cu 0,3%, iar BETAeRo se reduce cu 2,9%. Cele mai mari scăderi în structura BET sunt înregistrate de Digi (-6,3%), Fondul Proprietatea și Medlife (-aproape 5%), urmate de Aquila, Premier Energy și Electrica (-3%).

BET pierde 2,4% marţi, iar valoarea de piaţă a tuturor companiilor scade cu 3 mld. lei

Indicele BET al Bursei de Valori București s-a depreciat cu 2,35% pe 3 decembrie. Marchează cea mai mare scădere de la 5 august și a doua ca mărime de la începutul anului. Scăderea a avut loc într-o sesiune volatilă, după o creștere de 0,6% în ziua precedentă, legată de alegerile parlamentare. Capitalizarea cumulată a pieței a scăzut cu 3,3 miliarde de lei, ajungând la 347,2 miliarde de lei.

Toți indicii au înregistrat scăderi, cu pierderi semnificative pentru companiile din sectorul energetic și financiar. Mișcările pieței sunt atribuite incertitudinilor politice și economice, precum și unei posibile reacții la comentarii din spațiul politic. Cele mai tranzacționate acțiuni au fost Banca Transilvania, Hidroelectrica și OMV Petrom. Lichiditatea a crescut, ajungând la 118,7 milioane de lei.

Titlurile zilei

CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO

Ce spune Costin Brumă, broker la Swiss Capital?

„Mişcările bursiere din perioada aceasta sunt legate de percepţia in­vestitorilor cu privire la alegeri, dis­cur­surile liderilor politici legate de for­marea unui nou guvern, de su­portul politic pentru alegerile prezi­denţiale şi implicit de nivelul de pre­dictabilitate privind o viitoare poli­tică economică din partea statului în context macro/microeco­nomic“, co­men­tează Costin Brumă, broker la Swiss Capital.