Top 3 strategii pentru un investitor la BVB în condițiile pieței actuale

  • Investitorii americani se tem că SUA ar putea intra în recesiune
  • Melissa Weisz caută companii cu randament ridicat al dividendelor
  • Russ Koesterich se axează mai puțin pe risc și mai mult pe venituri
  • Ian Harnett recomandă refugiul în obligațiuni guvernamentale

Investitorii americani sunt sceptici față de acțiuni, din cauza temerilor că succesiunea de creșteri agresive ale dobânzii-cheie de către FED se va prelungi și va duce Statele Unite în recesiune. În aceste condiții, hai să vedem sfaturile a 4 experți în investiții.

Melissa Weisz, consilier la RegentAtlantic, caută companii cu un randament ridicat al dividendelor, care pot oferi o oarecare izolare față de volatilitatea pieței. Sarah Ketterer, director executiv la Causeway Capital Management, urmărește companii farma, care performează slab în prezent, dar pot aduce câștiguri consistente în următorii ani. Russ Koesterich, de la BlackRock, se concentrează mai puțin pe risc și mai mult pe venituri, iar Ian Harnett, de la Absolute Strategy Research, îți recomandă să nu te iei de piept cu FED-ul și să te refugiezi în obligațiuni guvernamentale.

Bursa de Valori București a înregistrat 1 milion de tranzacții în primele 8 luni ale anului, o creștere de 42% față de aceeași perioadă a anului trecut. Însă indicele principal BET al Bursei de Valori Bucureşti, a scăzut la aproximativ 11.512 de puncte, cel mai scăzut nivel din 4 martie 2022. De la începutul anului, indicele BET are minus 10%.

Am discutat subiectul cu Valentin Dragu, co-fondator Grow Your Wealth.

„Investitorii de la BVB se găsesc oarecum protejați de către fondurile private de pensii care alimentează prin achizițiile pe care le fac constant. Sunt investitori focusați pe dividend. Este clar că BVB livrează un dividend constant foarte bun prin companiile de genul Petrom, Fondul Proprietatea, Romgaz, Nuclearelectrica.

Aici nu aș putea să spun care este o strategie. Important pentru investitori este să rămână în poziție, să-și dea seama că aceste companii vor trece foarte bine printr-o eventuală criză, în special companii din sectorul energetic cum sunt OMV, Romgaz și Nuclearelectrica.”, a declarat Valentin Dragu, co-fondator Grow Your Wealth.