Investițiile în acțiuni vor ieși câștigătoare în războiul cu inflația pe termen lung, piața de capital de la București fiind una dintre cele mai sănătoase din regiune. Specialiștii în industria de asset management recomandă investitorilor care vor să-și protejeze economiile de inflație să se îndrepte către investiții în acțiuni.

Motivul? Acestea oferă oportunități variate în perioade de volatilitate. Sunt concluziile principale ale unei dezbateri organizate de Bursa de Valori București și Asociația Administratorilor de Fonduri din România. Datele prezentate de Asociație arată că românii au încredere în bursa locală, numărul investitorilor direcți sau în fonduri care pariază pe piața de capital fiind în creștere… chiar și în această perioadă cu inflație ridicată și de incertitudine cauzată de pandemia COVID-19 și de războiului din Ucraina.

În ultimii 10 ani, în România, s-a înregistrat o creștere de 3,3 ori a activelor în fondurile de investiții. 40 de fonduri deschise au investit majoritar în acțiuni minimum 50% din totalul banilor aflați în administrare, ceea ce reprezintă active nete de 3,57 mld lei și un număr de investitori de 101.363 de investitori în plus, potrivit statisticilor.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Am discutat subiectul cu Aurel Bernat, director general, BT Asset Management.

“În context inflaționist, de regulă atenția se îndreaptă către activele reale. Activele reale au în fruncte componenta aceasta de acțiuni, companii care reușesc să dea dividende către investitori. Deci m-aș uita în continuare în zona acțiunilor. Nu este de neglijat nici partea de imobiliare pentru că exact contextul acesta inflaționist stimulează și investițiile imobiliare. Evident vorbim de o inflație care, până un anumit moment, o putem considera naturală sau firească – și suntem într-o zonă care, după injecțiile masive de capital din ultima vreme, încă este firească.”, a povestit Aurel Bernat, director general, BT Asset Management.