Sondaj: Bear market-ul nu îi sperie pe investitorii de la BVB. 60% dintre ei și-au menținut pozițiile în ciuda minusului de 6,48%

Indicele S&P 500 și-a pierdut peste 20% din valoare de la începutul anului, NASDAQ aproape 30%, Dow Jones 15%. Bear market-ul nu îi sperie însă pe investitorii de la BVB. Cu un minus de 6,48% de la începutul anului pentru indicele BET, doar 6% dintre investitori au ales să vândă, în timp ce 34% au cumpărat în scădere iar 60% și-au menținut pozițiile, potrivit ultimului sondaj Retail Investor Beat.

Un interes crescut vedem și față de piața cripto, cu un plus de 26% în rândul investitorilor individuali. O creștere este remarcată și în rândul investițiilor în mărfuri, cu +16% și acțiuni locale cu 19%, arată același studiu, realizat pe un eșantion de 10.000 de investitori din 14 țări.

Am discutat subiectul cu Valentin Dragu, analist piețe de capital.

“Avem un ușor decalaj față de piața din Statele Unite. Trebuie să ne dăm seama că, în această perioadă, BVB-ul trece prin încasările de dividende – avem perioadă ex-dividende, avem perioade de încasări de dividende, avem fonduri care administrează pensiile private ale românilor care cumpără constant. Nu sunt vânzători, pentru că ei au o viziune pe termen lung, sunt foarte stabili pe pozițiile pe care le au.”, a povestit Valentin Dragu, analist piețe de capital.

Exit mobile version