Acţiunile companiei vor fi listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti până la finalul anului. Plasamentul privat a fost intermediat de către TradeVille, Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat, în timp ce avocaţii in-house ai Softbinator Technologies, Andrada Damian şi Dan Paşală, au gestionat implicaţiile juridice ale demersului.
Advertisment
„Cu capitalul atras astăzi vom continua creşterea accelerată şi suntem încrezători că vom deveni un jucător important pe piaţa de servicii de dezvoltare software la nivel global. Aproximativ 95% din veniturile noastre provin din contracte cu companii din afara României, cu precădere din SUA şi Israel. Astfel, pentru atingerea obiectivelor de creştere, în perioada următoare avem în vedere deschiderea de birouri de business development în cele două ţări. Totodată, ne uităm atent şi la potenţiale tranzacţii de M&A pe piaţa din România. Ne propunem ca accesul nostru la piaţa de capital să fie un element de diferenţiere în peisajul de dezvoltare de software autohton, oferindu-ne atât şansa de a atrage capital pentru a plăti numerar deţineri majoritare în cadrul altor companii, sau chiar derularea de operaţiuni de M&A în care să plătim cu acţiuni Softbinator Technologies, atâta timp cât indicatorii noştri de evaluare sunt sensibili mai buni decât ai companiilor achiziţionate. La nivelul serviciilor şi produselor furnizate, vom lansa în viitorul apropiat două linii de servicii noi, Smart Contract Audits şi DevOps Legacy App Migrations, precum şi primul produs marcă proprie, Softbinator Magic Stack,” a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies.
Softbinator Technologies este specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea pe piaţă de produse inovative alături de clienţi din SUA, Europa (UK, Germania, România), Orientul Mijlociu (Israel, Kuweit) şi Asia (Singapore). În prezent, compania are aproximativ 100 de angajaţi şi colaboratori ce îşi desfăşoară activitatea atât în sediul din Bucureşti, cât şi în Constanţa.
Titlurile zilei
În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 28 septembrie, un total de 100.000 acţiuni, respectiv 10% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la un preţ cuprins între 50 şi 60 de lei pe acţiune. La plasament au participat 143 investitori individuali şi profesionali, iar oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de aproape 8 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de peste 49 milioane de lei. Preţul final pe acţiune a fost stabilit la valoarea maximă, de 60 de lei.
Anterior plasamentului, pentru a acorda o şansă membrilor echipei şi colaboratorilor de a face parte din acţionariatul companiei şi din parcursul său de companie listată, acţionarii principali, Daniel Ilinca, Simple Capital, şi Bittnet Group au vândut un număr de 59.530 acţiuni către 35 persoane fizice – angajaţi şi colaboratori ai grupului şi trei persoane juridice, dintre care două vehicule de investiţii din grupul Impetum, respectiv din grupul Autonom. Transferul acţiunilor s-a efectuat la preţul maxim din plasament.
Astfel, în urma plasamentului privat, structura acţionariatului companiei este următoarea: Daniel Ilinca, fondator şi CEO deţine 46,26% din companie, Bittnet Systems 18,99% din acţiuni, echipa de conducere formată din Alexandru Dianu (COO), Marius Baisan (CTO) şi Andreea Popa (CFO) deţine 10,8%, Simple Capital, un vehicul de investiţii al renumitului investitor în IT, Andrei Pitiş, deţine 8,09%, la care se adaugă celelalte două vehicule de investiţii, din grupul Impetum – cu o deţinere de 1,5%, respectiv din grupul Autonom – 0,67%, precum şi cele 35 de persoane fizice, angajaţi şi colaboratori ai grupului cu un total de 3,65%, în timp ce investitorii BVB deţin 10% din acţiuni.
Din suma de 6 milioane de lei atrasă în urma plasamentului privat şi din capitaluri proprii, până la finalul anului 2022 o sumă de 2,5 milioane de lei va fi alocată pentru deschiderea de birouri de business development în SUA şi Israel, 3 milioane de lei vor fi utilizaţi pentru achiziţii de alte companii (M&A) cu specific similar de activitate din România, 1,5 milioane de lei vor fi folosiţi pentru lansarea a două linii de servicii noi – Smart Contracts Audits şi DevOps Legacy App Migration, iar alte 1,5 milioane de lei pentru lansarea şi promovarea Softbinator Magic Stack (SMS), primul produs 100% al Softbinator.
În 2020, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 12,3 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane de lei. În prima jumătate a anului 2021, Softbinator Technologies a înregistrat vânzări de 7,71 milioane de lei, în creştere cu 43% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 1,39 milioane de lei, cu 18% în plus. Compania estimează venituri de 16,2 milioane de lei şi un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021. Softbinator Technologies îşi propune să ajungă la o rată de creştere anuală compusă de 70% în următorii 4 ani.