Semnale mixte și volatilitate ridicată pe piața commodities. Petrolul scade cu 1,73%

Bursa de Valori București a deschis pe minus ședința de tranzacționare de astăzi, iar la ora 11 și 30 de minute indicele principal BET se deprecia cu 0,2%, BET-NG cu 0,56%, iar BET-FI cu 0,53%. Lichiditatea medie zilnică este de 110 milioane de lei, iar capitalizarea pe segmentul principal de piață ajunge la 190 de miliarde de lei.

Trecem la bursele americane. Dow Jones scade cu 0,15%, Nasdaq crește cu 0,12% și S&P 500 se depreciază cu 0,08%.

Mișcările importante apar pe piața commodities, unde găsim semnale mixte și o volatilitate ridicată. Petrolul scade cu 1,73%, gazele RBOB cu 0,6% și păcura ULSD cu 0,53%.

Dacă ne uităm la metalele prețioase, aurul scade cu 0,25%, argintul cu 0,42% și cuprul cu 1,76%. Cele mai mari aprecieri apar la gazele naturale, care sunt pe plus cu 5 procente și la bunurile alimentare: grâu +2%, porumb +3,57% și soia +1%.

Am discutat subiectul cu Valentin Dragu, fondator Grow Your Wealth.

„Scăderile din piața americană parvin din două motive: unul, principal, este bi-ratio, adică în momentul de față cât este dispusă piața să plătească pentru revenue pe un an de zile al unei companii. A scăzut foarte mult acest bi ratio, piața nu mai este dispusă să plătească atât de mult pentru că nu mai sunt atât de mulți bani în piață.”, a povestit Valentin Dragu, fondator Grow Your Wealth.