• JP Morgan are în 20 mai Ziua Investitorului, care durează peste 5 ore și la care participă peste 12 executivi din funcțiile de top.
  • Cuvântul de bază este „pesimist”, repetat de Dimon de mai multe ori și asociat cu termenul „economie”.
  • CEO-ul celei mai mari bănci din SUA se pregătește de o posibilă recesiune și spune că nu ar răscumpăra acțiuni la valorile actuale.

Ziua investitorului la JP Morgan. Cuvântul de bază? Pesimist. Repetat de Jamie Dimon de mai multe ori în timpul discursului. Și asociat termenului “economie”.

CEO-ul celei mai mari bănci din SUA se pregătește de o posibilă recesiune.  Și de un mediu cu rate ale dobânzii mai mari. Dar bate în retragere. Spre pensionare. În maximum 5 ani, spune el. Acțiunile JPM scad cu 4,5% la ultima ședință de tranzacționare. Și ajung la 195,5 dolari pe unitate. După ce cresc cu 15% în anul curent.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA

Ce spune Jamie Dimon la Ziua Investitorilor?

Banca și-a subliniat planurile de a continua să crească și să câștige cote de piață în diferitele sale afaceri, de la consumer banking la managementul averii și investiții bancare. Divizia de investment banking a JP Morgan se va concentra pe trei domenii principale de creștere: clienți de private equity, startup-uri din Silicon Valley și companii de dimensiuni medii.

Cea mai mare bancă din SUA intenționează să utilizeze inteligența artificială (AI) pentru a îmbunătăți capabilitățile angajaților și a spori eficiența în diverse operațiuni, de la strategii de tranzacționare la pregătirea întâlnirilor cu clienții. Clienții de private equity reprezintă o oportunitate semnificativă de creștere, deoarece industria deține aproximativ 3.000 de mld. de dolari în „dry powder” (capital disponibil pentru tranzacții).

JP Morgan își extinde focusul asupra companiilor de dimensiuni medii, deoarece firmele de private equity dețîn sume vaste de bani de cheltuit, iar aceste companii s-au dovedit a fi mai rezistente în fața condițiilor de piață nefavorabile.

Cheltuielile companiei au crescut în acest an, parțial din cauza achiziției First Republic și a creșterii costurilor legate de tehnologie, angajați și inflație. Și își majorează estimarea privind venitul net din dobânzi pentru întregul an 2024. La peste 84 de miliarde de dolari, de la 81 de miliarde de dolari anterior. Această creștere se datorează dobânzilor mai mari, de pe urma cărora banca a profitat din plin.

În ciuda provocărilor economice, Dimon s-a arătat optimist în privința perspectivelor pe termen lung ale JP Morgan. Mizează pe forța francizei și pe investițiile în tehnologie și inovație ale băncii.