Octombrie 2022 sparge pragul de 1 mld. lei contribuţii la Pilonul II. Cel mai bun rezultat din istoria de 14 ani a fondurilor de pensii private în România.

NN Pensii, cel mai mare fond din Pilon 2 e și cel mai mare investitor în companii listate la Bursa de Valori Bucureşti. Deține 5% din Romgaz, 6% din BRD şi Petrom, 7% din Electrica şi Transagaz, 9% din Banca Transilvania, 12% din FP.

Azi, bursa locală continuă trendul ascendent. Deschide pe plus. Dar la ora 13:45, indicele principal BET se deprecia cu 0,23%.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Trecem la bursele din SUA. Continuă trendul negativ. Minus 1.03% pentru Dow Jones, S&P 500 scade cu 1.44%, iar Nasdaq închide ultima ședința cu minus 2%.

Am discutat subiectul cu Marius Alexe, investitor la bursă.

“Cred că putem acoperi inflația. Bursa noastră este dominată de companiile energetice și bancare. Este un lucru bun acest Pilon II pentru că banii românilor se întorc în economia românească până la urmă, sunt puși la lucru. Cred că acoperim inflația în acest an. Pe termen scurt s-ar putea să n-o mai acoperim, dar pe termen lung este clar acest câștig al fondurilor de pensii.”, a povestit Marius Alexe, investitor la bursă.