• NN Pensii iese complet din acționariatul Fondului Proprietatea după vânzări treptate desfășurate timp de peste un an, scrie ZF.
  • În ianuarie 2024 deținea aproximativ 188 mil. lei în acțiuni FP, sumă care scade treptat până la zero în ianuarie 2025.
  • Portofoliul de 52 miliarde lei este diversificat, cu 11 miliarde investite în acțiuni listate la Bursa de Valori București.

NN Pensii, cel mai mare administrator de fonduri de pensii private Pilon II din România, cu active totale de aproximativ 52 de miliarde de lei, iese complet din acționariatul Fondului Proprietatea (FP). Această decizie vine după o perioadă de mai bine de un an în care NN Pensii vinde treptat acțiunile deținute la FP, scrie ZF.

Care e evoluția investiției în acțiuni FP?

Conform ultimului raport lunar publicat în ianuarie, fondul nu mai deține nicio participație în acțiunile Fondului Proprietatea. Aceasta marchează o schimbare semnificativă comparativ cu luna decembrie 2024, când NN Pensii avea încă 11 milioane de lei investiți în FP. Cu un an înainte, în ianuarie 2024, investiția se ridica la aproximativ 188 de milioane de lei.

Care e strategia investițională a NN Pensii?

Reprezentanții NN Pensii subliniază că portofoliul lor este unul dinamic și diversificat, gestionat cu prudență, responsabilitate și în mod sustenabil. Scopul principal al acestei abordări este protejarea economiilor celor peste 2,1 milioane de participanți care se bazează pe fond pentru completarea pensiei de stat.

Titlurile zilei

GOOGLE ARE VENITURI DE 90,2 MLD. $ ÎN T1
CUM SE MIȘCĂ BVB?
NE VOM ÎMPRUMUTA EXTERN DUPĂ ALEGERI?
RETAILERUL E AFECTAT DE INCERTITUDINE
CUI ÎI APARȚINE VIITORUL?
BANII CÂȘTIGĂ TEREN

Care sunt criteriile de decizie?

Activitatea de investiții a fondului este desfășurată în mod transparent, dar legislația în vigoare nu permite comentarii publice referitoare la decizii cu privire la emitenți individuali. Cu toate acestea, orice decizie de investiție este luată doar dacă se ține cont de strategia și obiectivele fondului, de structura generală a portofoliului, de condițiile de pe piețele financiare, precum și de particularitățile fiecărui emitent.