• Moody’s reconfirmă ratingul Raiffeisen Bank, dar modifică perspectiva la negativă, scrie ZF.
  • Raiffeisen Bank raportează un profit net de 1,67 mld. lei, în ușoară scădere față de 2023.
  • Banca majorează creditarea cu 9%, cu creșteri de 10% pe corporate și 6% la persoane fizice.

Raiffeisen Bank, listată la Bursa de Valori București, anunță că agenția Moody’s reconfirmă ratingul pentru depozitele pe termen lung și datoriile senior preferențiale la Baa1, iar pentru datoriile senior nepreferențiale la Baa2. Totodată, Moody’s modifică perspectiva acestor ratinguri de la stabilă la negativă, în urma revizuirii perspectivei ratingului suveran al României.

Care este evoluția financiară a băncii în 2024?

Pentru anul 2024, Raiffeisen Bank România raportează un profit net de 1,67 miliarde de lei, în ușoară scădere față de 2023, când înregistrează un câștig de 1,72 miliarde de lei.

Creșterea veniturilor și menținerea unui profil de risc favorabil rămân aspecte esențiale în strategia băncii, care continuă să investească în dezvoltarea produselor și serviciilor oferite în România.

Titlurile zilei

GOOGLE ARE VENITURI DE 90,2 MLD. $ ÎN T1
CUM SE MIȘCĂ BVB?
NE VOM ÎMPRUMUTA EXTERN DUPĂ ALEGERI?
RETAILERUL E AFECTAT DE INCERTITUDINE
CUI ÎI APARȚINE VIITORUL?
BANII CÂȘTIGĂ TEREN

Creditarea crește în 2024

În 2024, Raiffeisen Bank majorează volumul total al creditelor acordate cu 9% față de anul precedent. Finanțările corporate înregistrează o creștere de 10%, în timp ce împrumuturile destinate persoanelor fizice avansează cu 6%, în special datorită cererii sporite pentru creditele de nevoi personale, care cresc cu 9%.

Deși banca nu comunică soldul exact al creditelor totale la finalul anului 2024, raportând creșterea de 9% față de 41,3 miliarde de lei la finalul lui 2023, rezultă că soldul finanțărilor ajunge la aproximativ 45 miliarde de lei.

Raiffeisen Bank își consolidează poziția în segmentul corporate

Raiffeisen Bank își consolidează poziția în segmentul corporate, stimulată de cererea crescută și de participarea activă în programele guvernamentale IMM Invest și Invest EU.

De asemenea, banca continuă parteneriatele cu instituții financiare internaționale precum Banca Europeană de Investiții (BEI), Fondul European de Investiții (FEI) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), contribuind astfel la creșterea finanțării companiilor din România.