• One United şi Fondul Proprietatea fac iar spectacol pe bursă, cu aprecieri de 5,9% şi 3,3%.
  • Hidroelectrica și TTS pierd 2 procente, iar Acvila scade cu 1,1% după publicarea cifrelor din T3.
  • Hidroelectrica, Premier Energy, Nuclearelectrica, Transelectrica sau Transgaz publica azi cifrele.

O nouă ședință pozitivă la BVB, a 7-a consecutivă. BET închide ultima ședință cu o urcare subtilă, de 0,02%. Are, din 5 noiembrie, un avans de aproape 3 procente. Și este cea mai lungă serie de creşteri consecutive de la cea din 16-26 august încoace.

Sezonul raportărilor continuă la BVB. Hidroelectrica, Premier Energy, Nuclearelectrica, Transelectrica sau Transgaz publică azi cifrele.

Investitorii așteaptă rezultate pozitive în sectorul de consum

Astăzi majoritatea companiilor care raportează, activează în sectorul energetic, fie pe partea de producție, fie pe partea de distribuție sau organizare, aș spune că majoritatea rezultatelor financiare sunt incluse în preț de piață, cum se întâmplă de obicei în acest sector. Pentru că, de obicei, companiile din zona de energie raportează înainte de rezultatele financiare o serie de indicatori operaționali cheie de pe urma cărora analiștii se ghidează și reușesc să vină de obicei cu un forecast destul de precis legat de rezultatele pe care urmează să le raporteze în următoarele zile. (…) probabil o să fie în linie cu așteptările, o să-și menține tendința pe care au avut-o până acum în acest an. De exemplu, la Hidroelectrica, vedeam recent o știre că analiștii estimează o scădere de profit și de cifre de afaceri pe fondul unor producții mai mici din hidrocentrale și prețuri scăzute la energie, adică ceva ce s-a întâmplat și în S1 și se va continua oarecum și înT3. (…) legat de portofoliul meu, nu am reacționat încă, într-un fel, în sensul acesta la raportările din sezonul ăsta. (…) sunt câteva companii din portofoliul meu care au venit cu rezultate bune și la care poate voi mai adăuga, de exemplu, Banca Transilvania sau Petrom, care din nou a fost în linie cu așteptările. (…) nu am făcut nici o tranzacție pe baza acestor raportări. Iar că tot a venit vorba de asta, mâine avem mai multe companii din sectorul de consum care raportează și acolo mă aștept să vedem rezultate mai pozitive.”, o spune Răzvan Mihăiescu, investitor, pentru Aleph Business.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BVB?
CE-I PREOCUPĂ PE ROMÂNI?
BNR: INFLAȚIA CONTINUĂ SĂ CREASCĂ
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
AFECTEAZĂ VICTORIA LUI TRUMP INTEL?
PREȚUL PETROLULUI SCADE CU PESTE 1%

Nuclearelectrica iese la raport

Nuclearelectrica încheie primele 9 luni din 2024 cu venituri din exploatare de 3,39 mld. lei, în scădere cu 40% faţă de perioada similară din 2023, în timp ce profitul net scade cu 35%, la 1,28 mld. lei, scrie ZF.

„Cantitatea de energie electrica vanduta de SNN in primele 9luni/2024 pe piata concurentiala scade cu 20,7% față de perioada precedentă similară, ce reprezintă 45,48% din total cantitate vanduta (inclusive dezechilibre), iar prețul mediu de vanzare pe această piață a fost mai mic cu 55%”, arată raportul companiei. 

Cum raportează Transelectrica?

Transelectrica raportează în primele nouă luni din 2024 venituri operaţionale de 1,74 miliarde lei, în creştere cu 16%, şi un rezultat net din 410 milioane lei pe segmentul de activitate cu profit permis, dublu fată de rezultatul din perioada similară din 2023.

Cheltuielile operaţionale (inclusiv amortizarea) înregistrează o creştere de 12%, la 1,3 miliarde lei, influenţate în principal de creşterea cheltuielilor cu privire la operarea sistemului, a cheltuielilor cu personalul precum şi a altor cheltuieli.

EBIDTA crește cu 44%, la 695 milioane lei.

Mie îmi place să spun că sunt analist sau investitor, nu profet, dacă aș fi știut ce companie o să performeze așa ca Antibiotice Iași, probabil aș fi luat de mult la ea. Dar mereu apar surprize în piață. Cred că, în general, acest gen de surprize vin de la companiile care raportează rezultate cu mult peste așteptările piaței și care, automat, au o evaluare mult mai atractivă prin prisma capitalizării pe care o aveau înainte de raportare.”, adaugă Răzvan Mihăiescu.