Indicele dolarului (DXY) este la 106, în scădere față de luna septembrie

  • FED-ul publică miercuri minuta ședinței din 2 noiembrie
  • Indicele dolarului, DXY este la 106, în scădere față de luna septembrie
  • Indicele BET închide săptămâna pe plus 1,57%

Bursele americane se pregătesc pentru o săptămână încărcată. Minuta FED pentru ședința din noiembrie, Black Friday și anunțul PMI-ului de către OECD sunt evenimentele principale.

Noile rate de împrumut în China vor fi anunțate luni, dolarul a continuat să scadă de la maximul de 114 puncte din septembrie. Așa că stăm cu ochii pe DXY, indicele dolarului.

Cum am încheiat săptămâna? S&P 500 are un plus de 0,48%, Dow Jones crește cu 0,59%, iar Nasdaq închide cu un plus de 0,01%.

La nivel local, BVB închide săptămâna, prin indicele BET, pe plus 1,5%. Raportat la anul curent, indicele principal are un minus de 10,57%.

Vor continua scăderile pe burse și în 2023? Și dacă da, cum ne protejăm de bear market? Am discutat subiectul cu Paul Maior, președinte Invest Club.

„Din punctul meu de vedere, evenimente importante în perioada următoare nu ar fi chiar foarte multe; trebuie doar să urmărim să vedem dacă va mai crește rata dobânzii, clasica problemă. Din punctul meu de vedere, posibil se va mai mări, nu știu exact cât dar ideea e că un 0,75 încă se mai poate.”, a povestit Paul Maior, președinte Invest Club.