Indicele BET a închis ieri pe minus cu 2,1%. Transelectrica, Nuclearelectrica sau Transgaz s-au depreciat cu până la 6%.

  • BVB are cea mai slabă ședință de tranzacționare din 2023
  • Indicele principal BET a închis ieri cu un minus de 2,1%
  • Bursele europene se apropie de maximul ultimelor nouă luni

BVB vine după cea mai slabă ședință de tranzacționare din 2023. Indicele BET a închis ieri pe minus cu 2,1%. Transelectrica, Nuclearelectrica sau Transgaz s-au depreciat cu până la 6%.

Dar recuperează azi. BVB deschide ședința de astăzi pe plus, iar la ora 13 și 55 de minute indicele principal BET se aprecia cu 0,60%.

Pe extern, bursele europene sunt aproape de maximul ultimelor 9 luni. Raliul continuă.

Cum se mișcă bursele? Am discutat subiectul cu Paul Maior, președinte Invest Club.

„Au fost câteva zile, mai exact două săptămâni de creșteri frumoase la bursă de la începutul anului până acum. Ieri, mai exact pe finalul ședinței de tranzacționare, în ultimele minute am văzut că au fost ceva volume pe vânzare și au scăzut anumite acțiuni ceva mai mult, cum ar fi Transelectrica, Transgaz, Nuclearelectrica. Au fost niște scăderi ceva mai mari care ne-au făcut pe noi, investitorii la BVB, să ne uităm ce s-a întâmplat acolo.

Ei bine, eu nu m-aș gândi neapărat ce s-a întâmplat acolo pentru că trebuie să ne gândim în felul următor: decembrie e o lună în care foarte mulți investitori profită de ocazie ca să marcheze niște pierderi pentru a-și regla cât de cât conturile pe final de an, în așa fel încât să fie ok cu plata taxelor.”, a povestit Paul Maior, președinte Invest Club.