În ciuda creșterilor, bursa locală a pierdut săptămâna trecută 3,29 miliarde de lei la capitalizare

Bursa de Valori București a deschis ședința de tranzacționare de astăzi pe plus. La ora 10 și 30 de minute indicele principal BET se aprecia cu 0,79%, BET-NG cu 0,73% și BET-FI cu 0,54%. În ciuda creșterilor, bursa locală a pierdut săptămâna trecută 3,29 miliarde de lei la capitalizare, adică 1,7%, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a scăzut cu aproape 10%, în comparaţie cu săptămâna anterioară, potrivit ZF.

Trecem la bursele americane, care închid pe plus. Dow Jones crește cu 2,15%, Nasdaq cu 1,78% și S&P 500 cu 0,92%.

Și piața commodities este dominată de verde. Petrolul crește cu 2,5%, gazele RBOB cu 2,33%, păcura ULSD cu 1,44%. Dacă ne uităm la metalele prețioase, aurul crește cu 0,5%, argintul cu 0,95% și cuprul crește cu 1,59%. Ies în evidență gazele naturale, după o creștere de peste 7% într-o singură zi, acum sunt pe plus cu 2,27%. Alte mișcări importante apar la bunurile alimentare: grâu +2,7%, soia +1,67% și porumb +1,5%.

Am discutat subiectul cu Valentin Dragu, fondator Grow Your Wealth.

„Nu își poate da seama nimeni dacă avem parte de un bull trap sau nu. Cei de la FED au început, în ultimul timp, să arunce în piață eventualitatea unor măsuri mai dure înainte să ia aceste măsuri și piețele imediat reacționează. După care, imediat până la momentul luării măsurii respective, încep să fie deja luate în plen. În momentul de față nu ne putem da seama în ce direcție o va lua piața. Eu sunt pregătit pentru scăderi mai ample dar, după cum știm, piața niciodată nu face ceea ce se așteaptă marea majoritate.”, a povestit Valentin Dragu, fondator Grow Your Wealth.