• Goldman Sachs și-a revizuit în sus prognoza pentru S&P 500 la 5.200 de puncte de bază, o creștere de aproximativ 4% față de nivelurile actuale.
  • Motivul principal pentru noua țintă a indicelui american este îmbunătățirea perspectivei de câștiguri pentru companiile din index, o creștere a profitului de 8% pentru companiile din S&P 500 în acest an.
  • Goldman Sachs se așteaptă ca profiturile să crească în special în sectorul mega-cap, cu accent pe „Magnificent 7”.

Goldman Sachs vede S&P 500 la un nivel mai ridicat decât cel actual, la 5.200 de puncte de bază la final de 2024. Asta înseamnă o urcare de aproximativ 4% față de nivelurile actuale. Pe ce se bazează noua țintă? Pe o perspectivă îmbunătățită a câștigurilor pentru companiile din indicele american de referință.

Goldman Sachs estimează o creștere de 8% a profitului pentru companiile din S&P 500 în acest an. Este alimentată de perspectivele economice îmbunătățite din SUA și de marjele de profit mai puternice pentru companiile mega-cap.

Ce spun cei de la Goldman Sachs?

„Ne așteptăm ca o creștere puternică a PIB-ului mondial și un dolar ușor mai slab să sprijine EPS, în timp ce ratele mai mici și prețurile mai mici la petrol vor fi o mică tracțiune”, a declarat David Kostin, strategist principal la Goldman Sachs.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

El se așteaptă ca forța câștigurilor companiilor mega-cap, în special a celor din grupul celor 7 Magnifici, să stimuleze profiturile agregate ale S&P 500 în 2024. Acțiunile din „Magnificent 7” vor înregistra cea mai puternică creștere a câștigurilor dintre sectoarele din S&P 500, crede el.

Creșterea în domeniul inteligenței artificiale și a puterii de cumpărare a consumatorilor este așteptată să propulseze creșterea veniturilor, adaugă Kostin.

Cum se mișcă bursele?

Principalii indici american închid ultima săptămână de tranzacționare pe minus, pentru prima dată după 5 săptămâni consecutive în creștere.

La nivel de weekly, S&P 500 scade subtil, cu 0,42%, Dow Jones pierde 0,11%, iar Nasdaq Composite are minus 1,34%.

S AND P 500 rămâne peste pragul de 5.000 de puncte de bază. Dow Jones este la pragul de 38.600 de puncte, iar Nasdaq Composite e cotat la aproape 15.800 de puncte.

Goldman Sachs nu e singura care vede bursele americane mai sus la final de an. UBS crede că urmează un alt milestone, cel de 5.300 de puncte până la final de an.