Facebook raportează profit de 9 miliarde de dolari în T3, peste așteptări, în ciuda scandalurilor

Sursă foto: Mediafax

Facebook a înregistrat un profit peste aşteptări pentru al treilea trimestru, în timp ce continuă să se confrunte cu o presă negativă din cauza scurgerilor de documente interne, relatează BBC.

Gigantul reţelelor de socializare a obţinut un profit de 9 miliarde de dolari în trimestrul III, în creştere faţă de cele 7,8 miliarde de dolari de anul trecut.

Compania a fost afectată de o nouă actualizare de confidenţialitate a sistemului de operare iOS 14 de la Apple, care a îngreunat direcţionarea reclamelor către anumiţi utilizatori.

Situaţia vine pe fondul unor noi acuzaţii de comportament lipsit de etică formulate de un fost angajat. Frances Haugen a publicat în presă un set de documente interne, în care susţine că Facebook a pus profitul înaintea siguranţei utilizatorilor.

Mai multe relatări ale presei susţin că documentele arată că Facebook a eşuat să modereze conţinutul care promova discursul instigator la ură şi traficul sexual.

Luni, Mark Zuckerburg, directorul executiv al Facebook, a declarat investitorilor în cadrul unei conferinţe telefonice: „Ceea ce vedem este un efort coordonat de a folosi în mod selectiv documentele care au făcut obiectul unor scurgeri de informaţii pentru a picta o imagine falsă a companiei noastre”.