Bursa de Valori București a deschis pe plus ședința de tranzacționare de astăzi, la ora 10 și 30 de minute indicele principal BET se aprecia cu 0,68%, BET-NG cu 0,35%, iar BET-FI cu 1,08%. Lichiditatea medie zilnică este de 111 milioane de lei, iar capitalizarea pe segmentul principal de piață ajunge la 187 de miliarde de lei.

Trecem la bursele americane, care nu par a fi afectate de minuta FED. Dow Jones scade cu 0,19%, Nasdaq crește cu 0,35% și S&P 500 cu 0,52%.

Mișcările importante apar pe piața commodities, unde, după o zi de scăderi majore, când petrolul s-a depreciat cu 10% și a ajuns sub 100$, materiile prime dau un semn de revenire. Indicii principali sunt pe plus. Petrolul crește cu 0,53%, gazele naturale cu 0,6% și păcura ULSD cu 1,6%.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Dacă ne uităm la metalele prețioase, aurul crește cu 0,43%, argintul cu 1% și cuprul cu 2,4%. Cele mai mari mișcări pozitive sunt la bunurile alimentare: grâne +3,4%, porumb +2% și soia +1,8%.

Am discutat subiectul cu Sarkany Istvan, investitor.

“Eu cred că deja sunt foarte multe așteptări negative incluse în preț. În dilema inflație sau recesiune, momentan FED a decis că preferă riscul unei recesiuni, dar nimeni nu știe până unde vor fi dispuși să crească dobânzile. Și pentru că investitorii, în general, când evaluează o companie pornesc de la risk-free rate, s-au reașezat multiplii companiilor.”, a povestit Sarkany Istvan, investitor.