• Tranşa investitorilor de retail în oferta de listare a Hidroelectrica a adunat ordine de 2 mld. lei.
  •  A patra zi din oferta de listare la Bursa de Valori Bucureşti a producătorului de energie electrică Hidroelectrica a adus din partea investitorilor de retail suprasubscriere a tranşei alocată lor.
  • Fondul Proprietatea a scos la vânzare 78 milioane de acţiuni H2O la un preţ cuprins între 94 lei şi 112 lei pe acţiune.

 A patra zi din oferta de listare la Bursa de Valori Bucureşti a producătorului de energie electrică Hidroelectrica a adus din partea investitorilor de retail suprasubscriere a tranşei alocată lor, arată datele agregate de Ziarul Financiar valabile pentru miercuri, 28 iunie, ora 13.30.

Astfel, micii investitori au introdus în sistemele brokerilor bursieri ordine de achiziţie pentru 17,8 milioane de acţiuni H2O, ceea ce la un preţ de subscriere de 112 lei pe acţiune înseamnă ordine de aproximativ 2 mld. lei.

Tranşa de retail are alocate 11,6 milioane de acţiuni H2O în oferta de vânzare derulată de Fondul Proprietatea. Fondul Proprietatea a scos la vânzare 78 milioane de acţiuni H2O la un preţ cuprins între 94 lei şi 112 lei pe acţiune. Din acest pachet, 15% – adică 11,7 milioane de acţiuni – sunt adresate investitorilor de retail în timp ce restul merg către instituţionali, cei din urmă fiind şi cei care vor decide preţul ofertei.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Pe de altă parte miercuri la Bursa de Valori indicele BET creştea cu aproape 1,7%, fiind susţinut de Banca Transilvania (2,5%), Fondul Proprietatea (2%). Petrom se aprecia cu 0,4%, acţiunile Transport Trade Services cu 2,7%, cele ale Transgaz cu 3,7%. Alro scădea cu 1% iar TeraPlast cu 0,6%. Lichiditatea pe acţiuni era de 25 mil. lei, cel mai tranzacţionat emitent fiind Fondul Proprietate cu 7,7 mil. lei.