Bursele au reacționat pozitiv în urma anunțului inflației din State. BET a crescut cu aproape 7 procente în ultima săptămână

BVB câștigă 7,6 miliarde de lei la capitalizare în ultima săptămână. A urcat de la 185,7 de miliarde la 193,3 miliarde de lei. Indicele BET crește cu 5,68% până la 11.509 unități. Iar la ultima ședință, BET s-a apreciat cu un procent.

Valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a crescut cu 47,96% în comparație cu săptămâna anterioară. Inflația în scădere, atât în România, cât și în Statele Unite face ca bursele să devină mai atractive.

În State, Dow Jones crește cu 0,1%, Nasdaq cu 1,88% și S&P 500 cu 0,92%.

Am discutat subiectul cu Mihai Mureșianu, Senior Sales Manager la Erste Asset Management.

„Într-adevăr, a fost o săptămână în care am văzut optimism pe piețele de capital, inclusiv la Bursa de Valori București. La BVB trebuie notat faptul că suntem într-o perioadă de raportări financiare la trimestrul 3. Au fost companii importante din indicele BET care au raportat rezultatele financiare din ultima parte a săptămânii, iar pe fondul unor rezultate bune, au contribuit la creșterea indicelui bursier.”, a declarat Mihai Mureșianu, Senior Sales Manager la Erste Asset Management.