Bursele americane au avut cea mai bună săptămână din ultimele cinci luni

  • Bursele americane au avut cea mai bună săptămână din ultimele cinci luni
  • Principalii indici de pe Wall Street s-au apreciat cu 4-7%
  • La BVB, indicele BET s-a apreciat cu 5,68% în ultima săptămână

Venim după cea mai bună săptămână bursieră din ultimele 5 luni, după anunțul pozitiv pe inflație din Statele Unite. Principalii indici americani recuperează puternic. Dow Jones are plus 4%, S&P 500 se apreciază cu 5,6%, iar Nasdaq Composite are un raliu de 7,7% în ultima săptămână.

Bursele europene au urmat trend-ul și au intrat serios în zona verde.

Pe bursa locală, indicele BET s-a apreciat cu 5,68%, iar astăzi continuă în teritoriul pozitiv.

Cu ce mișcări vine noua săptămână? Am discutat subiectul cu Valentin Dragu, fondator Grow Your Wealth.

„Ne așteaptă o săptămână de asemenea interesantă care a venit după una dintre cele mai interesante săptămâni pentru că am avut alegeri în Statele Unite, am avut raportarea inflației care a surprins pozitiv.

Noi aici în emisiune, în cadrul altor intervenții, am menționat foarte clar că ne așteptăm la o creștere a pieței de capital pe final de an pentru că, după o lungă perioadă în care piața a fost supravândută – și trebuie să ținem cont de faptul că în septembrie și primele două săptămâni din octombrie, investitorii de retail au fost vânzători neți, deci au cam capitulat – am văzut o revenire pe creștere pentru că această inflație de 7,7% ne dă de înțeles că FED-ul ar putea lua în considerare o creștere cu doar 0,5% în luna decembrie, pe 14 decembrie.”, a spus Valentin Dragu, fondator Grow Your Wealth.