• Care sunt cele 15 finaliste ale programului antreprenorial Made in Romania al BVB.
  • Juriul Made in Romania a selectat 12 finaliste, iar alte 3 au fost votate de public.
  • Adrian Tănase, director general al BVB, spune că programul este aproape obligatoriu pentru Bursa de Valori.

Bursa de Valori Bucureşti a anunţat cele 15 finaliste ale programului antreprenorial „Made in Romania”, prin care operatorul pieţei de capital din România aduce în prim-plan companii şi viitori emitenţi, atât societăţi de talie medie şi mare, cât şi IMM-uri şi start-up-uri.

Acesta este a şase ediţie a proiectului lansat în 2017 şi care de-a lungul timpului a prezentat mai multe poveşti de succes. Sunt companii care s-au înscris în program pentru mentorat şi consultanţă şi care ulterior încheierii s-au listat la Bursa de Valori.

Juriul Made in Romania, din care fac parte Radu Hanga (preşedinte BVB), Răzvan Butucaru (Mazars), Dragomir Adrian (fondator termene.ro), Simona Petrişor (Bondoc şi Asociaţii), Nicolae Kovacs (CEO Agista), Daniel Rusen (director marketing şi operaţiuni Microsoft), Ovidiu Şerdean (IFB Finwest), Monica Ivan (BRK Financial Group) a selectat 12 finaliste, iar alte 3 au fost votate de public.

Titlurile zilei

CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO

Evenimentul a fost moderat de Ana-Maria Neaţu, manager de proiect, Made in Romania, Bursa de Valori. „Cele 15 poveşti de succes sunt în egală măsură sursă de inspiraţie, model de urmat pentru viitorii antreprenori dar şi motivaţie pentru cei la început de drum”.

Ce spun reprezentanții BVB

Radu Hanga, preşedinte BVB, spune că în 2017 Bursa de Valori pornea un program prin care îşi propunea să identifice companiile româneşti cu potenţial de creştere. „Ideea a fost nu doar aceea de a promova ideea de listare de a promova Bursa de Valori Bucureşti ca soluţie de dezvoltare, ci de a le pune în contact între ele şi sigur a le pune în contact cu soluţii din punct de vedere expertiză, din punct de vedere finanţare, altele decât piaţa de capital, din punct de vedere consultanţă. Pe scurt a le pune în contact cu resurse care să le ajute să se dezvolte”.

Adrian Tănase, director general al BVB, spune că programul este aproape obligatoriu pentru Bursa de Valori întrucât se creează acest dialog cu comunitatea de antreprenori.

Care sunt finalistele

Cele 15 finaliste ale programului Made in Romania: Adrem Enginnering, Amber, Apidava, Ascendia, Bookster, Chic Bijoux, Croco, Exonia, Farmacia Tei, Fitherman Pharma, Grup Şerban, Kinderpedia, Mobexpert, Qfort şi Ultragreens.

https://dms.m.ro/view.php?id=22138162#:~:text=Acesta%20este%20a,comunitatea%20de%20antreprenori.