• Bursa de la Bucureşti, plus 0,6% miercuri.
  • Indicele BET continuă serie de creşteri şi aproape recuperează pierderile de săptămâna trecută.
  • Lichiditatea, avans de circa 70% faţă de ieri.

Benchmark-ul a urcat astfel pentru a treia şedinţă consecutivă, fiind pe plus cu 2,3% de luni până miercuri. Săptămâna trecută, BET a pierdut 2,75% pe fondul evoluţiilor burselor internaţionale.

Din toţi indicii, doar BET-FI – unde sunt incluse SIF-urile şi Fondul Proprietatea – a înregistrat scăderi astăzi, respectiv 0,11%. De altfel, BET-FI este singurul indice de la BVB aflat în teritoriu negativ în 2023.

Creşterile au fost cuprinse miercuri între 0,1% pe ROTX, indice dezvoltat de BVB în colaborare cu Bursa de la Viena, şi 0,64% pe BET şi BET-TR, care include dividendele atribuite investitorilor. Totodată, lichiditatea pe întreg segmentul de acţiuni a ajuns la 62,35 milioane de lei, cu 68,5% peste nivelul de 37 de milioane de lei de ieri.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Din indicele principal, cele mai mari creşteri au fost afişate de Transport Trade Services (4,1%), Nuclearelectrica (2%), Electrica (1,6%), TeraPlast (1,5%), Purcari (1,4%) şi Banca Transilvania (1,4%). Singurele scăderi au fost consemnate de BRD SocGen (-0,15%), Conpet (-0,3%), OMV Petrom (-0,8%), MedLife (-1,2%) şi Sphera Franchise Group (-1,2%).