• Bursa opreşte tranzacţionarea obligaţiunilor Restart Energy One în urma unei anchete DIICOT, scrie ZF.
  • DIICOT investighează fondatorii Restart Energy pentru constituirea unui grup infracţional şi spălare de bani.
  • Procurorii pun în aplicare 15 mandate de aducere şi audiază suspecţi la DIICOT Timişoara.

Bursa de la Bucureşti opreşte joi tranzacţionarea obligaţiunilor emise de Restart Energy One, ca urmare a unei operaţiuni desfăşurate de procurorii DIICOT Timişoara. Aceasta are loc în contextul unei anchete penale referitoare la acuzaţii grave de criminalitate economică, scrie ZF.

Unde are loc ancheta DIICOT?

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Timişoara investighează un dosar penal în care sunt vizate mai multe infracţiuni. Printre acuzaţiile aduse se numără constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare gravă, utilizarea abuzivă a bunurilor societăţii şi spălare de bani.

Care sunt persoanele vizate de anchetă?

Printre cei vizaţi de percheziţiile DIICOT se află Armand-Doru Domuţa şi Renato-Flaviu Doicaru, fondatorii Restart Energy. Aceştia sunt suspectaţi că au un rol central în derularea activităţilor infracţionale în cadrul companiei.

Titlurile zilei

ce urmează pentru imobiliare?
ce se alege de burse?
bvb suspendă restart energy one
Gen Z reduce consumul de vin
Chimcomplex construiește fabrica de poliepoxizi în Oneşti
Banca de Investiţii şi Dezvoltare e lansată oficial

Ce arată ancheta?

Ancheta relevă că, din 2018, cei doi suspecţi, împreună cu alţi membri ai grupului, creează o reţea infracţională. Aceasta este dedicată obţinerii unor sume importante de bani prin activităţi ilegale desfăşurate în cadrul unui proiect dedicat energiei regenerabile. Gruparea foloseşte un mecanism infracţional complex pentru a utiliza fondurile societăţii în scopuri personale.

În perioada 2018-2020, membrii grupului transferă peste 25.000 de unităţi ale unei criptomonede obţinute în cadrul proiectului energetic al firmei. Aceştia folosesc criptomonedele pentru a crea transferuri ilegale în portofele virtuale, ceea ce duce la un prejudiciu de peste 66 milioane lei (aproximativ 17,7 milioane dolari).

DIICOT emite 15 mandate de aducere faţă de persoane fizice şi reprezentanţii legali ai unor persoane juridice, în calitate de suspecţi. Audierile au loc la sediul Serviciului Teritorial Timişoara al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.