• Indicele BET scade cu 0,42% pe fondul unei lichidități scăzute și atinge minimul din vara 2023, scrie ZF.
  • Cele mai mari scăderi sunt înregistrate de BRD (-1,6%), Premier Energy (-1,5%) și Transelectrica (-0,8%), în timp ce MedLife (2,6%) și Fondul Proprietatea (1,1%) au cele mai mari creșteri.
  • Tranzacțiile totale însumează 23,4 milioane de lei, la jumătate față de media zilnică a anului.

Miercuri, 15 ianuarie, indicele de referință BET al Bursei de Valori București scade cu 0,42%, fapt ce reflectă prudența investitorilor. Această atitudine este influențată de lichiditatea extrem de scăzută și de dinamica mixtă a componentelor din indice, conform datelor agregate de Ziarul Financiar de la BVB.

Care este performanța companiilor?

Cele mai mari scăderi înregistrate sunt la BRD (-1,6%), Premier Energy (-1,5%), Transelectrica (-0,8%), Electrica (-0,7%) și OMV Petrom (-0,7%).

Pe de altă parte, cele mai mari creșteri aparțin MedLife (2,6%), Fondului Proprietatea (1,1%), Sphera Franchise Group (0,5%), Transport Trade Services (0,4%) și One United Properties (0,4%).

Titlurile zilei

MENȚINE ROMÂNIA STABILITATEA FISCALĂ ÎN 2025?
ULTRAHUMAN LANSEAZĂ RING RARE
CHATGPT ÎȚI AMINTEȘTE SĂ-ȚI PLIMBI CÂINELE
SEC ÎL DĂ ÎN JUDECATĂ PE MUSK
CÂȚI ROMÂNI INVESTESC PRIN REVOLUT?
CIOLACU VORBEȘTE DESPRE PLAFONAREA PREȚURILOR LA ENERGIE

Cum evoluează lichiditatea și volumele de tranzacționare?

Tranzacțiile totale de miercuri sunt de 23,4 milioane de lei, la jumătate față de media zilnică de tranzacționare din 2023.

Lichiditatea pe acțiuni listate pe segmentul principal este de 15,4 milioane de lei, cel mai scăzut nivel din vara anului 2023.

Care sunt companiile cu cea mai mare lichiditate?

Cele mai tranzacționate acțiuni sunt cele ale Băncii Transilvania (2,3 milioane de lei), OMV Petrom (1,9 milioane de lei) și Electrica (1,5 milioane de lei).

Care este evoluția indicilor bursieri?

Din rândul indicilor, doar BET-FI (0,14%) și BETAeRO (0,15%) înregistrează creșteri.