• BET închide ultima ședință la un nou maxim istoric, după un raliu de 12% de la început de an.
  • Dinamica este peste cea a pieţelor vest-europene, a principalului indice de pe Wall Street şi a mediei la nivel global.
  • Toţi indicii de la BVB afişează creşteri în 2024, între 0,26% și 13,95%.

Nu-i BET mai bun decât la București? Indicele de referință ajunge la un nou maxim. Crește cu 12% de la început de an. Închide ultima sesiune record: peste 17.300 de puncte de bază. Asta după ce BNR menține dobânda-cheie la 7%.

Dinamica este peste cea a pieţelor vest-europene, a principalului indice de pe Wall Street şi a mediei la nivel global. Luna trecută, pieţele internaţionale s-au confruntat cu o volatilitate ridicată ca urmare a tensiunilor crescânde dintre Israel şi Iran, cât şi pe fondul estimărilor conform cărora Rezerva Federală (Fed) din Statele Unite va menţine ratele dobânzilor la nivelurile actuale mai mult decât se prognoza iniţial, scrie ZF.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Cum se mișcă piețele internaționale?

Cele mai mari pieţe din vestul Europei, precum Germania, Franţa sau Regatul Unit, afişează dinamici sub cea înregistrată de BVB. În 2024, indicele DAX a crescut cu 11,6% la Frankfurt, CAC 40 a urcat cu 8,7% la Paris, iar FTSE-100 s-a apreciat cu 9% la Londra.

În acest an, media la nivel european este de 8,7% prin Stoxx 600.

În SUA, nimeni nu e aproape de BET în acest an. S&P 500 înregistrează un avans de 9,5%. Nasdaq Composite crește cu 9,17%, iar Dow Jones are un plus de 4,62%.

Indicele MSCI All-Country World Index, din care fac parte peste 3.000 de acţiuni din 47 de economii dezvoltate şi emergente, este pe plus cu 7,6% în aceeaşi perioadă.

Astfel, BET bate tot la randament. BET are un raliu de 12%. BET-TR e aproape de 14 procente.