Autoritatea de Supra­veghere Financiară a trimis către Preşedinţia României, Camera Deputaţilor, Senat şi Guvern, şapte motive pentru care producătorul de energie electrică Hidroelectrica ar trebui listat doar la Bursa de Valori Bucureşti, şi nu şi pe alte burse externe, aşa cum intenţionează Fondul Proprietatea, informează Ziarul Financiar.

Fondul spune că este nevoie de o suprasubscriere de câteva ori a pachetului scos la vânzare pentru a putea obţine un preţ atractiv al ofertei. Dar ASF spune că investitorii locali, cel mai probabil în cea mai mare parte fonduri de pensii, au resursele necesare suficiente.

Recent, KPMG şi Fondul Proprietatea au evaluat în creştere deţinerea de 20% a Fondului, la circa 11 mld. lei, adică un plus de 1,4 mld. lei în doar o lună.

Titlurile zilei

CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO
NOBU BEACH INN AJUNGE ÎN BARBUDA

Am discutat subiectul cu Claudiu Cazacu, consulting strategist XTB România.

“Instituții ale pieței și Bursa de Valori și-au dorit, bineînțeles, ca acest emitent de foarte mare interes, care poate aduce volume mari pe piață, chiar uriașe în raport cu majoritatea ceilorlalți emitenți, să genereze interes, volume, tranzacționare și lichiditate care se reflectă într-o activitate economică și venituri mai mari pentru toți cei care participă la piață.

Acum este destul de limpede că este un pas foarte bun pentru piața de capital, însă, întrebarea de partea celalaltă este dacă vânzătorii vor obține un preț la fel de bun pe piața noastră precum ar obține vânzând o parte din pachet pe o piață internațională, cum ar fi Londra. Există avantaje și există argumente și pe de o parte și de cealaltă.”, a declarat Claudiu Cazacu, consulting strategist XTB România.