• Apple anulează proiectul cu mașinile electrice, sfârșitul unei inițiative de un deceniu, și se axează acum pe finanțarea cercetării în domeniul inteligenței artificiale generative.
  • Schimbare de strategie pentru companie, angajații de la proiectul mașinii electrice vor fi transferați către divizia de inteligență artificială.
  • Apple scade cu 5,16% pe bursă în 2024 și ocupă locul 2 în topul celor mai mari companii publice din lume, după Microsoft.

Apple decide să pună capăt dezvoltării mașinii sale electrice, potrivit Reuters, la un deceniu după ce gigantul tehnologic a început proiectul. Hotărârea marchează sfârșitul unei inițiative ambițioase cunoscute intern sub numele de Project Titan, care a avut ca scop reinventarea mobilității.

Apple se reorientează către inteligența artificială generativă. O pivotare strategică a Apple către consolidarea eforturilor sale în domeniul A.I., un domeniu în care compania a rămas în urma altor giganți tehnologici precum Alphabet și Microsoft.

De ce renunță Apple la mașina electrică?

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

Decizia de a renunța la mașina electrică vine într-un context în care industria vehiculelor electrice se confruntă cu provocări semnificative. În luna ianuarie, Tesla a avertizat că ratele ridicate ale dobânzilor și intensificarea competiției vor duce la o creștere mai lentă a vânzărilor în acest an. Ford și General Motors au suspendat planurile de extindere a capacității lor de producție a vehiculelor electrice.

Ratele dobânzilor ridicate menite să tempereze inflația au afectat sentimentul consumatorilor și au încetinit cererea pentru vehiculele electrice.

Cum se mișcă acțiunile AAPL?

În ciuda acestor schimbări strategice, acțiunile Apple au încheiat ziua cu o creștere de 0,8%. Compania este încurajată și de rezultatele din domeniul inteligenței artificiale. Investițiile sale au fost masive, cu o creștere de cinci ori a cheltuielilor în ultimii 10 ani.

Apple este pe locul 2 în topul celor mai valoroase companii publice din lume, după Microsoft. Are o capitalizare de 2.820 de mld. $. Acțiunile sunt la pragul de 182,3 de dolari pe unitate.