- Vânzările Tesla scad cu aproximativ 50% în Europa.
- Companiile din S&P 500 pierd 1.750 de miliarde de dolari în ședința de ieri.
- Tarifele lui Trump afectează contextul actual, pentru că Mexic și Canada sunt piețe-cheie pentru furnizorii auto.
Tarifele lui Trump si îngrijorările pentru economia americană după ce Trump spune că nu exclude o recesiune în SUA aduc roșu pe bursa din SUA, iar acțiunile Tesla scad cu 15%. Ce declară Laurențiu Vană, investitor, pentru Aleph Business?
Advertisment
Poate fi considerată Tesla o oportunitate la momentul actual?
„Atenția lui Musk se vede că nu este pe Tesla. Investitorii sunt supărați și la asta trebuie să mai adăgăm și faptul că, începând din ianuarie, am văzut destul de multe fonduri de investiții, fonduri de pensii care au început să vândă acțiunile Tesla.
Fie că nu sunt mulțumite cu pachetul pe care îl are Musk, fie cu faptul că Tesla presupune un risc foarte mare, mai ales din pricina apropierii pe care o are Musk cu președintele Statelor Unite. Pe total, aș zice că nici nu merită, sincer, Tesla, având în vedere ultimele raportări, valoarea pe care o avea la un moment dat de 400 plus dolari.
Titlurile zilei
Adică, totul pare că începe să se așeze, să se îndrepte spre o valoare corectă, care se alinieze cu situația financiară a companiei și lucrul acesta, aș putea să zic, se completează cu faptul că investitorii încep să nu își mai asume un risc atât de mare pentru Tesla. Deși Musk postează că va fi ok pe termen lucru și așa mai departe, cred că ei sunt mai degrabă defensivi, pentru că este partea aceasta cu tarifele.
Nu știm când se va opri acest război început al tarifelor cu partenerii foarte importanți ai Statelor Unite. Deci, lumea cred că începe să aibă o abordare defensivă.”, afirmă Vană.
Se va opri căderea acțiunilor Tesla în curând?
„În ceea ce privește căderea acțiunilor în Tesla, nu sunt convins că s-a oprit. S-ar putea din pricina faptului că a dat un tweet sau a scris Trump că o să cumpere o Tesla să ajute puțin, dar să fim serioși, nu are niciun fundament financiar în spate, așadar s-ar putea să fie doar un plasture pus peste și căderile să contine.
Cred că investitorii trebuie să aibă în vedere, până la urmă, valoarea corectă din perspectivă financiară, deci să se raporteze în primul și primul rând acolo și să aibă puțină răbdare să se mai linștească lucrurile.
Și focusul lui Musk, din nou, să se întoarcă pe Tesla, nu doar pe noul departament creat de Trump. Adică un fel de Make Tesla Great Again și să fie Tesla, nu America, nu MAGA a lui Trump. Până la urmă, Musk este CEO-ul. Trebuie să se comporte ca un CEO, nu să fie absent în totalitate.”, continuă Vană.
Cum vor evolua restul burselor americane?
„Cred că până nu o să avem un pic de certitudine din partea lui Trump, lucrurile ar putea să contine, adică s-ar putea să contine scăderile, dar nu m-aș îngrijora. Dacă ne uităm la alte companii, în schimb, am avut raporturi foarte bune, de exemplu, din partea celorlalte companii din Magnificent 7. Acolo nu ar trebui să ne îngrijorăm.
Nu este o decuplare de realitatea financiară a companiei, ci mai degrabă putem să-l considerăm ca pe un discount, ca pe un moment oportun prin care putem să adăugăm acțiuni la o valoare mai bună.”, încheie Vană.