Păsări albastre zboară în jurul capului celui mai bogat om al planetei. Așa arată coperta unui editorial New York Times, care descrie achiziția Twitter ca obsesie a lui Musk. Miliardarul este o sursă de inspirație pentru creatorii de meme-uri.

Dar, dincolo de glume, incertiduinea investiției sale stârnește controverse pe burse și în marile economii. Valoarea Tesla s-a diminuat cu 125 miliarde de dolari, după ce conducerea Twitter a acceptat oferta lui Musk de 44 miliarde de dolari.

Nici Twitter nu apucat să savureze zborul. Utilizatorii cu ideologie de stânga au început să părăsească platforma. Liberalii, în schimb, o invadează. Într-o întrunire a angajaților, aceștia se arată îngrijorați pentru viitorul companiei.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

În același timp, Uniunea Europeană îl avertizează pe Musk. Dacă nu controlezi exprimarea pe Twitter, platforma poate fi interzisă în Europa, îi spun oficialii. Asta după ce miliardarul a fost mustrat de Casa Albă.

Ce efecte are ambiția lui Musk în business-ul global, am discutat cu Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale.

“Pentru cele 21 de miliarde, cât este partea lui din această afacere, finanțează în jur de 40% Equity. Această afacere a pus la bătaie acțiuni ale lui Tesla, așa după cum îl știm noi, și ele nu mai sunt atât de valoroase, măcar din plasamentele lui mai puțin fericite în criptomonede. Îl știți, că semnalizează stânga și face dreapta. Pentru noi, cei de pe margine, ca să cumpărăm Bitcoin când el vindea Bitcoin sau cumpăra Shiba. Deci acesta este trucul lui, este un excepțional director de marketing.

Vă aduceți aminte când și-a trimis Tesla în spațiu, ce superbă cascadorie de marketing excepțională. Nu cred că s-a mai inventat ceva mai bun. Deci mintea lui este excepțională.”, a declarat Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale.