Protocolul de plăți interbancare, SWIFT, lucrează la implementarea plăților prin CBDC-uri, monedele digitale emise de băncile centrale. Nick Herrigan, directorul departamentului de inovații din SWIFT, spune că este necesar ca sisteme diferite și CBDC-uri diferite trebuie să poată să lucreze împreună pentru a le oferi business-urilor și consumatorilor posibilitatea de a face plăți fără dificultate cu monede digitale.

Compania de servicii digitale, Capgemini, facilitează experimentele. Până acum, testările au fost efectuate în platformele descentralizate Corda și Quorum.

Care sunt concluziile până acum? CBDC-urile pot funcționa cu monedele tradiționale în sistemele SWIFT.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Am discutat subiectul cu Andrei Perianu, co-fondator Bankata.

“Monedele digitale ale băncilor centrale sunt un experiment încă la început, în paralel cu ceea ce vedem în zona de criptomonede. Ce se dorește este standardizarea acestui mesaj. Dacă în cazul criptomonedelor avem același tip de criptomonede care pot circula între țări dau au problema că sunt prea volatile, oamenii nu vor neapărat să le folosească ca mijloc de plată și e o problemă care rămâne în continuare – marea problemă a criptomonedelor – în cazul monedelor digitale ale băncilor centrale avem această încredere pentru că sunt garantate de bănci, însă le lipsește zona de standardizare. Altfel spus, o monedă digitală din China, cu o monedă digitală din Marea Britanie, atunci când le transferăm, sunt sisteme diferite.

Ce face mesajul SWIFT ca și în cazul plăților pe care le folosim deja prin sistemul bancar? Standardizează acest mesaj.”, a povestit Andrei Perianu, co-fondator Bankata.