Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania preia Ţiriac Leasing IFN

Sursă foto: Profimedia

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania intenţionează să preia Ţiriac Leasing IFN.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei, Banca Transilvania este parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, care include şi o serie de societăţi comerciale şi instituţii financiare nebancare. Grupul oferă o gamă variată de servicii financiare, incluzând servicii bancare pentru persoane fizice şi persoane juridice, servicii de investiţii financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar, microfinanţare şi factoring.

Ţiriac Leasing IFN SA este o instituţie financiară nebancară ce activează pe piaţa serviciilor financiare, prin acordarea de finanţare pentru autovehicule (preponderent) şi echipamente, prin leasing financiar şi, într-un volum foarte redus, prin credit.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.