- Aurul ajunge la un nou record de 2.564 de dolari pe uncie, în timp ce Bitcoin rămâne sub presiune la aproape 58.000 dolari.
- Creșterea aurului sugerează condiții macroeconomice favorabile pentru bitcoin în viitor, dar Bitcoin se confruntă cu dificultăți.
- Băncile centrale au achiziționat 37 de tone de aur în iulie și au cumpărat 1.037 de tone în 2022, în timp ce piața bitcoin a suferit ieșiri nete de aproximativ 1 miliard de dolari.
Aurul e la un nou maxim istoric. Ajunge astăzi la 2.564 de dolari pe uncie. Acitvul are un avans în trimestrul actual de 10%. E la maxim și în România, 370,5 lei/gram.
Advertisment
Aurul atinge un nou record. Ajunge la 2.564 de dolari pe uncie, cu un câștig de 10% în acest trimestru. Bitcoin (BTC), cunoscut ca „aur digital”, rămâne sub presiune la aproape 58.000 de dolari și înregistrează o pierdere trimestrială de 7%. În timp ce aurul performează bine, BTC nu beneficiază de aceleași condiții favorabile, ceea ce sugerează că factorii idiosincratici afectează divergența dintre aur și bitcoin, scrie CoinDesk.
Charlie Morris de la ByteTree subliniază că creșterea aurului se leagă de acumulare crescută de aur de către băncile centrale și de relaxare politicii monetare. André Dragosch de la Bitwise speță că creșterea aurului indică o scădere a randamentelor reale ale obligațiilor guvernamentale americane, ceea ce ar putea anticipa o relaxare a politicii monetare și o posibilă creștere a bitcoinului în vii.
Titlurile zilei
În iulie, băncile centrale au doritonat 37 de tone de aur, iar în 2022 au cumpărat 1.037 de tone și marchează a doua cea mai mare căutare anuală. În contrast, piața bitcoin a fost afectată de lichidări și ieșiri de fonduri, cu o ieșire netă de aproximativ 1 miliard de dolari de la sfârșitul lunii.