• Aproximativ 800.000 de români dețin o poliță de asigurare de sănătate în primul trimestru din 2024, cu 20% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • Asigurările voluntare de sănătate înregistrează o creștere semnificativă și ating prime brute subscrise de aproximativ 321 milioane lei, cu 30% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.
  • Dezvoltarea asigurărilor de sănătate poate accelera prin politici publice, inclusiv prin utilizarea lor în spitalele publice.

Aproximativ 800.000 de români dețin o poliță de asigurare de sănătate în primul trimestru din 2024. Cu 20% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor furnizate de UNSAR.

Asigurările voluntare de sănătate înregistrează o creștere semnificativă în industria asigurărilor facultative. În T1/2024, primele brute subscrise ating aproximativ 321 milioane lei. Cu 30% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. O asigurare voluntară de sănătate contribuie la bunăstarea personală și familială, atât în cazuri nefericite, cât și ca măsură de prevenție.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Dezvoltarea asigurărilor de sănătate poate accelera prin politici publice, inclusiv prin utilizarea lor în spitalele publice, conform lui Alexandru Ciuncan, președinte și director general al UNSAR. Această preocupare pentru bunăstare se reflectă în Barometrul UNSAR-IRES. Unde 6 din 10 români anticipează o creștere a bunăstării în acest an, iar 2 din 10 se așteaptă să rămână la același nivel.

„Deși se observă o consolidare a culturii financiare, suntem încă departe de alte țări europene. Vom continua să informăm publicul larg despre riscurile la care ne expunem și cum le putem gestiona”, declară Roxana Băluță, specialist în Asigurări de Viață și Sănătate și Coordonator Programe UNSAR. Asigurările voluntare de sănătate oferă protecție suplimentară bugetului familial în caz de boală sau accident, facilitând accesul la servicii medicale esențiale și prevenind astfel problemele de sănătate