Netopia Payments: Numărul tranzacţiilor online cu cardul a crescut cu 50% în primele nouă luni

Sursă foto: Profimedia

Procesatorul de plăţi Netopia Payments a înregistrat o creştere de 50% a numărului de tranzacţii online cu cardul în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, în timp ce valoarea totală a acestora a crescut cu circa 55%.

În intervalul de referinţă, compania a procesat în medie 1,4 milioane de tranzacţii digitale lunar.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Netopia Payments a înrolat peste 3000 de comercianţi parteneri noi în primele nouă luni din 2021. Valoarea medie a tranzacţiilor cu cardul a fost de 240 lei, în creştere cu 15% comparativ cu intervalul similar de anul trecut.

În topul categoriilor de produse şi servicii pentru care românii au făcut cel mai des plăţi electronice cu cardul în perioada ianuarie-septembrie au fost: utilităţile, retailul alimentar, IT&C, asigurări şi mobilă. Conform datelor Netopia Payments, cea mai aglomerată lună din punct de vedere al volumului de tranzacţii procesate a fost luna iulie.

68% dintre plăţile online sunt realizate de pe smartphone

Din datele companiei, 68% din totalul tranzacţiilor procesate în primele nouă luni ale anului au fost realizate de pe dispozitive mobile, în timp ce doar 32% dintre clienţii finali au ales desktop-ul. Cele mai multe dintre plăţile online au fost efectuate de bărbaţi, în proporţie de 56% din total.

În ceea ce priveşte topul regiunilor în care s-au înregistrat cele mai multe tranzacţii electronice în această perioadă, pe primul loc se află Bucureşti cu o pondere de 36%, urmat de judeţele Cluj cu 10,5%, Timiş cu 8,5%, Braşov cu 6% şi Iaşi cu 4%.