• Bugetul mediu al românilor pentru masa de Crăciun este de aproximativ 1000 de lei, și include o varietate de produse de sezon.
  • Carnea de porc este principalul ingredient în preparatele tradiționale de crăciun.
  • Cozonacul este principalul produs dulce, fiind favorit în rândul deserturilor de sărbători.

Românii care aleg să cumpere produse pentru Crăciun online, de pe platforma Freshful de la eMag, au un buget mediu de până la 1.000 de lei în acest an, primele produse pe care le pun în coş fiind carne de porc, băuturi şi dulciuri de sezon, scrie ZF.

Carnea de porc este principalul ingredient pentru multe dintre preparatele pe care românii le aleg pentru masa de Crăciun. De la şorici şi urechi pârlite, jumări şi untură de mangaliţă, tobă, mezeluri, piftie, sarmale, caltaboş şi alte specialităţi, clienţii preferă să păstreze produsele tradiţionale la mesele de Sărbători. Freshful aprovizionează cu aproape 25 de tone de carne de porc.

Cum reușesc retailerii online să facă față cererii din perioada Crăciunului?

„Perioada Crăciunului este un moment de vârf pentru noi, la Freshful. În primul rând, sunt mult mai mulţi clienţi care au nevoie de noi, finalul de an este o perioadă intensă profesional şi extrem de aglomerată, în magazine şi în trafic. Noi ne-am pregatit din timp, am mărit capacitatea depozitului şi am dublat capacitatea de livrare. În al doilea rând, avem mereu grijă să avem diversitate în produsele relevante şi sezoniere, aşa că ne-am asigurat că avem carne de porc şi multe tipuri de cozonaci, dar şi multe alte specialităţi locale sau internaţionale, peste 1.000 de vinuri bune şi idei de cadouri pentru toate vârstele”, declară Tudor Mihăilescu, General Manager Freshful by eMAG.

Titlurile zilei

ÎN CE INVESTEȘTI AZI?
CE RATING THE FITCH DATORIEI SUVERANE?
ALTEX CUMPĂRĂ BRICO DÉPÔT ROMÂNIA
INVESTITORII SIMT CĂ PIAȚA BULL CONTINUĂ ȘI ÎN 2025
VREA ROMÂNIA COALIȚIA LA GUVERN?
BITCOIN AJUNGE LA 108.300 $, NOU ATH

Care sunt preferințele dulci ale românilor de Crăciun?

Cozonacul este principalul produs dulce de sezon, oferta platformei include 18 tipuri de cozonac, o parte fiind produşi industriali  de branduri precum Boromir şi Velpitar, în timp ce 11 sortimente aparţin unor producători locali, precum Anapan, San Delicio, Cake Away. Freshful anunță că a pregătit aproximativ 2.7 tone de cozonac pentru livrare zilele acestea.

Panettone, desertul tradiţional italian asociat mesei de Crăciun, câștigă popularitate printre consumatorii români, 1 din 5 clienţi Freshful preferă în locul cozonacului.

Pentru cei care caută alimente exotice de sărbători, lista de cumpărături include citrice, stridii de Bretania şi icre negre, şampanie şi Corpinnat, un tip de vin spumant spaniol, învechit cel puţin 18 luni.