- În 9 iunie, sunt alegerile locale și europarlamentare.
- PSD și PNL se despart la alegerile locale și au candidați separați.
- Bucureşti-Ilfov atrage 62% dininvestițiile străine directe diin țară.
Mai au o lună până la alegeri. Ce pun pe masă Nicuşor Dan, Cristian Piedone, Gabriela Firea sau Sebastian Burduja pentru investitorii Capitalei?
Unde sunt programele economice pentru Capitală?
Votăm sondaje şi lozinci?
Cum va fi administrată un sfert din economia României?
Sunt teme grele şi nimeni nu are chef să le abordeze. Promisiunile pot exploda în faţă oricând, cum a fost în aproape toate cazurile la primăria Bucureştiului, spune Răzvan Botea, jurnalist ZF.
În ultimele zile, PSD şi PNL au rupt coaliţia la Primăria Capitalei. Iar se fac cărțile.
L-au scos din schemă pe Cătălin Cîrstoiu și au renunțat la candidatul unic. Gabriela Firea vine din parte PSD, iar PNL l-a ales pe Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
De la AUR vine Mihai Enache, care timp de doi ani a condus Direcția de Investiții a Primăriei Sectorului 4.
PRM l-a ales pe Dorel – Constantin Onaca, fost deputat român în legislatura 1996-2000 ales în județul Arad din partea PDSR.
Cât de aprigă e cursa pentru Primăria București?
Capitala, în cifre, e punctul de atracție atât pentru cetățeni, cât și pentru investitori.
București are un PIB de 400 mld. lei, adică un sfert din PIB-ul de 1.600 mld. lei, pe care l-a avut România în 2023. PIB per capita în Bucureşti este de aproape 40.000 de euro, faţă de o medie naţională de 17.000 euro pe cap de locuitor,
Bucureşti-Ilfov a atras 62% din soldul de investiţii străine directe din România, adică mai bine de 6 din 10 euro din cele peste 100 mld. euro pe care investitorii străini le-au adus în România, le-au adus în capitală sau în jurul ei.
Doar în Bucureşti sunt circa 20% din toţi angajaţii din România. Salariul mediu net aici se apropie de 6.000 de lei (1.200 de euro), cu mai bine de 20% peste media naţională.
Bugetul Capitalei este de 2 mld. euro pentru 2024.
De ce se plâng Bucureștenii?