Vinovat! E verdictul lui Donald Trump chiar în timpul cursei electorale

Juriul decide: Donald Trump e găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare, în cazul Stormy Daniels. „E o mârșăvie”, spune Trump.

Fostul președinte ar fi încercat să ascundă o plată de 130.000 $ făcută în contul lui Stormy Daniels, actriță de filme pentru adulți, pentru a nega că au întreținut relații intime.

Este pentru prima dată în istorie când un fost președinte american e judecat și condamnat pentru acuzații penale.

Ar putea fi condamnat la o pedeapsă de până la patru ani de închisoare sau la eliberare condiționată. Sentința va fi pronunțată în 11 iulie, la ora 10:00.

Cum răspunde Donald Trump verdictului?

Donald Trump a părăsit sala de proces roșu la față și cu ochii în pământ, dar a ieșit la declarații de presă.

Întrebat dacă va merge la închisoare, fostul președinte răspunde, în mai puțin de trei minute: „Verdictul adevărat va fi în 5 noiembrie. Un proces corupt, o dizgrație. Lupt pentru țara noastră, pentru Constituția noastră. E o dizgrație, vom lupta până la final. Nu mai avem aceeași țară, suntem o națiune în declin”.

Trump a mai pierdut procese. În februarie, a fost obligat să plătească 350 de milioane de dolari într-un caz de fraudă intentat de procurorul general din New York. Cu o lună înainte, era supus unei plăți de de 83,3 milioane de dolari într-un proces pentru defăimarea scriitoarei E. Jean Carroll.

Exit mobile version