• Elon Musk spune că dezvăluirile despre Facebook sunt o încălcare a Primului Amendament.
  • Mark Zuckerberg a recunoscut că administrația Biden a presat Facebook să cenzureze informațiile false despre COVID-19.
  • În 2020, donațiile lui Zuckerberg au fost controversate și denumite „Zuckerbucks” de către republicani, care spuneau că acestea au avantajat democrații.

Elon Musk critică anunțul despre Facebook și spune că acestea constituie o încălcare a Primului Amendament al Constituției SUA. Comentariile vin după ce Mark Zuckerberg a declarat că Facebook a fost presat de administrația Biden să cenzureze anumite informații legate de COVID-19.

Elon Musk postează pe X, și spune că aceste dezvăluiri sunt o încălcare a Primului Amendament. El a afirmat că guvernul nu ar trebui să cenzureze libertatea de exprimare, chiar dacă o face printr-o companie privată.

El spune despre Casa Albă că „a făcut presiuni repetate pe echipele noastre timp de luni de zile să cenzureze anumite conținuturi legate de COVID-19 , inclusiv umorul și satira, și și-a exprimat multă frustrare față de echipele noastre atunci când nu am fost de acord”. Musk spune că asta „sună a încălcare a Primului Amendament”.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?

Știre inițială

Mark Zuckerberg anunță printr-o scrisoare către reprezentantul republican Jim Jordan, că vrea să rămână neutru în alegerile din 2024 și nu va dona pentru susținerea campaniile electorale. În 2020, CEO-ul Meta și soția donau 400 de milioane de dolari organizațiilor nonpartizane, scrie Business Insider.

Acum patru ani, donațiile lui au fost controversate și denumite Zuckerbucks” de către republicani, care au spuneau că acestea au avantajat democrații. Cu toate acestea, un studiu publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences în luna mai a arătat că donațiile private, precum cele ale lui Zuckerberg, nu au favorizat niciun partid.

Ce mai spune Zuckerberg în scrisoare

Zuckerberg amintește și despre situația moderării conținutului pe Meta, criticată intens de către republicani, care acuză platforma de socializare că cenzurează punctele de vedere conservatoare. El recunoaște că, în 2021, administrația Biden a făcut presiuni repetate asupra Meta pentru a elimina conținutul legat de COVID-19 și a exprimat frustrare atunci când compania nu a fost de acord. E-mailurile interne ale Meta obținute de Wall Street Journal anul trecut au arătat că compania a eliminat conținut legat de COVID-19 după presiunea exercitată de Casa Albă.

„În cele din urmă, a fost decizia noastră dacă să eliminăm sau nu conținutul și ne menținem deciziile, inclusiv schimbările legate de COVID-19 pe care le-am făcut în aplicarea noastră în urma acestei presiuni” (…) „Cred că Presiunea guvernamentală a fost greșită și regret că nu am fost mai sinceri în privința asta”, scrie Zuckerberg.