• Victoria îl pune pe Trump pe drumul spre o reconfruntare cu Joe Biden în alegerile generale din 2024.
  • Trump a obținut 68,2% din voturi în Michigan, învingând-o pe Nikki Haley.
  • Fostul președinte a câștigat preliminarele din Iowa, New Hampshire, Nevada, Virgin Islands, South Carolina și Michigan.

Un rematch între Trump și Biden se apropie. Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite câștigă alegerile primare ale Partidului Republican din Michigan.

În același timp, Biden câștigă ușor propriile sale alegeri primare. S-a confruntat cu o opoziție din partea alegătorilor care protestează împotriva sprijinului său ferm pentru Israel și campania sa militară din Gaza.

Michigan este a șasea victorie consecutivă a lui Trump. Este a doua, după Nevada, într-un stat așteptat să fie o bătălie crucială.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

68,2% din voturi a luat Trump în Michigan

„Învingem în Michigan, câștigăm totul,” a spus Trump susținătorilor la petrecerea de după alegerile G.O.P. din Michigan.

Cu aproape 99% din voturi numărate, Trump obținuse 68,2% față de 26,5% pentru Haley.

Trump și echipa sa au fost dornici să treacă peste alegerile primare, invocând victoriile sale în statele din primele etape ca dovadă că este timpul ca Haley să se retragă.

Probleme cu legea

Fostul președinte, care se confruntă cu 91 de acuzații în patru cazuri penale separate, este și sub presiunea timpului în timp ce își caută finalizarea nominalizării. Primul său proces penal este programat să înceapă în Manhattan la sfârșitul lunii martie.

Într-o declarație după ce rezultatul alegerilor a fost anunțat, purtătoarea de cuvânt a campaniei Haley, a spus că procentul de alegători republicani care nu l-au susținut pe Trump a fost un „semnal de avertizare pentru Trump în noiembrie”.

Haley, care a continuat să atragă donatori și a raportat că a strâns 16,5 milioane de dolari în ianuarie, a spus că va continua să concureze până la super-tuesday din 5 martie.

Până acum, ea a obținut delegați în Iowa, New Hampshire și Carolina de Sud, dar este în urma lui Trump în mod semnificativ în totalul general.

Haley va obține delegați și în Michigan. Șaisprezece dintre cei 55 de delegați ai statului erau în joc marți. Aceștia vor fi alocați proporțional pe baza numărului total de voturi. Potrivit Associated Press, Haley a primit cel puțin doi în această seară.

Trump rămâne favoritul clar pentru a primi majoritatea celor 39 de delegați rămași, deoarece rămâne extrem de popular printre republicani.