• Rachel Reeves, noul ministru al Finanțelor din Marea Britanie, intenționează majorări salariale pentru 2 milioane de angajați din sectorul public.
  • Organisme consultative recomandă o creștere salarială de 5,5% pentru profesori și angajații din Sănătate.
  • Reeves a promis că va prezenta planurile guvernamentale pentru salariile din sectorul public înainte de sfârșitul lunii.

Rachel Reeves, noul ministru al Finanțelor din Marea Britanie, a declarat că va lua în considerare acordarea de majorări salariale peste rata inflației pentru aproape 2 milioane de angajați din sectorul public la sfârșitul lunii iulie, pentru a evita grevele din acest sector.

Guvernul britanic ia în considerare creșteri salariale de 5,5%

Organismele guvernamentale au recomandat o creștere salarială de 5,5% pentru 460.000 de profesori și 1,4 milioane de angajați din Serviciul Național de Sănătate. Întrebată dacă guvernul va aproba aceste majorări, Reeves a spus că apreciază munca angajaților din serviciile publice, dar a avertizat că există un “cost” pentru nerezolvarea disputelor salariale, care pot duce la acțiuni sindicale și îngreuna eforturile de îmbunătățire a serviciilor publice.

Partidul Laburist, condus de noul prim-ministru Keir Starmer, a câștigat alegerile generale cu o majoritate. Starmer a promis o „reînnoire națională” după 14 ani de guvernare conservatoare. Costul estimat al majorărilor salariale de 5,5% pentru profesori și unii angajați ai NHS ar putea fi de aproximativ 3 miliarde de lire sterline, conform BBC.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Reeves, prima femeie ministru al Finanțelor din Marea Britanie, a declarat că guvernul „se va asigura că sumele se adună” dacă salariile din sectorul public vor crește peste rata inflației. Inflația în Marea Britanie este în prezent de aproximativ 2%. Reeves a spus că își va prezenta planurile pentru ofertele salariale din sectorul public și va anunța data viitorului buget înainte de sfârșitul lunii.