• Cele 3 partide vor candida împreună la alegerile europarlamentare.
  • Primii opt candidați sunt, în ordinea listei: Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac, Vlad Botoș, Cristina Prună, Violeta Alexandru, Radu Mihail, Corina Atanasiu.
  • Încă nu au anunțat dacă alianța electorală se va extinde și pentru celelalte 3 rânduri de alegeri, însă negocierile continuă.

Uniunea Salvați România, Partidul Mișcarea Populară și Forța Dreptei anunță formarea Alienței Dreapta Unită. Alianță electorală, cel puțin, pentru alegerile europarlamentare din iunie 2024. Lista comună de candidați este condusă de Dan Barna, urmat de Vlad Voiculescu, Eugen Tomac, Vlad Botoș, Cristina Prună, Violeta Alexandru, Radu Mihail și Corina Atanasiu.

Amintesc faptul că, lista inițială a USR trebuia deschisă de Elena Lasconi, retrasă în urma scandalului despre familia tradițională.

Alianța vine ca răspuns pentru coaliția de guvernare, unde, atât Nicolae Ciucă, cât și Marcel Ciolacu au anunțat faptul că vor candida pe liste separate.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce spun liderii celor 3 partide?

„Vom construi împreună o guvernare responsabilă. Vom fi alături de oamenii care muncesc cinstit. Taxele și impozitele pe care ei le plătesc vor fi – din nou – o investiție într-un viitor mai bun. Noi, Dreapta Unită, vom oferi responsabilitate, predictibilitate și onestitate. Vreme de trei ani, guvernarea PSD-PNL a băgat mâinile adânc în buzunarele oamenilor prin prețuri record și taxe mai mari ca să plătească pensii speciale, sinecuri și contracte pentru clientela de partid. Trebuie să oprim jaful din banii publici pentru a putea construi o Românie modernă!”, spune președintele USR, Cătălin Drulă.

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei începe discursul cu un banc:

„Am un mesaj pentru dl. Bode, dl. Ciucă, îmi aduc aminte de un banc la care am râs cu lacrimi. Cea mai grea întrebare la examenul de admitere în miliție era următoarea: ‘Asta e dreapta, asta e stanga. Le amestecăm, care e dreapta, care e stânga?’ Tot ce fac demonstrează că nu stiu care e dreapta, care e stânga. Le raspund eu, dreapta e aici”.

„Românii vor avea anul viitor o alternativă credibilă și puternică, o „Dreaptă Unită”, care se va lupta cu toată forța împotriva acestor două structuri politice ce joacă fără reguli și se hrănesc doar din minciună, manipulare și demagogie. Iohannis a trădat electoratul de Dreapta, noi nu, și de aceea le cerem românilor să privească dincolo de aparențe și să vină într-un număr cât mai mare lângă noi, pentru că România trebuie salvată din ghearele celor care vor o țară doar pentru ei, ținută la periferia Europei”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Cum se situează în ultimele sondaje?

La începutul lunii, Inscop publica ultimul sondaj de opinie. PSD este lider cu o intenție de vot de 30,2%. PNL și AUR concurează pentru locul 2 cu 20,1% și 19,5%. Urmează AUR cu 11,9%. SOS România – partidul Dianei Șoșoacă și UDMR sunt ambele în jurul a 5%. 2% dintre cei chestionați ar vota Pro România sau Partidul Verde. 1,3% din voturi ar merge către PMP, 0,7% către PUSL, iar Forța Dreptei reușește să convingă 0,6% din respondenții sondajului.