• Kamala Harris și Doug Emhoff ar deveni prima pereche prezidențială din istoria SUA care a lucrat la McDonald’s.
  • Asocierea cu McDonald’s ajută democrații să-și întărească imaginea de partid al clasei muncitoare.
  • Harris scoate în evidență experiența sa din tinerețe pentru a se diferenția de adversarii săi, în special Donald Trump.

În cazul în care Kamala Harris și Doug Emhoff câștigă alegerile din acest an, va fi premieră în istoria americană. Cei doi vor fi prima pereche prezidențială care a lucrat la McDonald’s, o experiență comună cu aproximativ 13% dintre americani care au fost angajați la această rețea de fast-food.

În cadrul Convenției Naționale Democratice, Harris și Emhoff au folosit legătura cu McDonald’s pentru a-și întări imaginea de candidați apropiați de clasa muncitoare. Abordarea are scopul de a-i prezenta pe Donald Trump și pe candidații republicani privilegiați și deconectați de realitatea cotidiană a cetățenilor.

Democrații spun că Harris, crescută de o mamă singură într-un cartier de clasă mijlocie, a lucrat la McDonald’s pentru a-și plăti studiile universitare. Povestea personală este un element central în campaniile lor, care evidențiază contrastele dintre Harris și Trump. Prin comparație, fostul președinte al Statelor Unite a primit un împrumut de 1 milion de dolari de la tatăl său pentru a începe afacerea în imobiliare.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Emhoff vorbește și el despre experiența de angajat, cu mențiunea că a lucrat la McDonald’s în timpul liceului. Pare o strategie bine gândită pentru a-i face pe Harris și Emhoff mai accesibili alegătorilor, în special celor care nu sunt familiarizați cu ei.

Democrații speră că milioanele de votanți care au lucrat în servicii alimentare nu își pot imagina ca un mogul imobiliar ca Trump să facă față provocărilor acestui loc de muncă, cum ar fi curățarea chiuvetelor murdare sau gestionarea clienților nemulțumiți.

Ce rezultate financiare are McDonald’s?

McDonald’s raportează o creştere a veniturilor sale cu 2% în T2 din 2024, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform TradeVille. Veniturile ajung la 6,46 miliarde de dolari, sub așteptările analiștilor. Vânzările în francizele din Statele Unite scad cu 1%. și este pentru prima dată din T4 din 2020 când se întâmplă asta.

Profitul net ajustat pe acţiune de 2,97 dolari, sub aşteptările consensului de 3,05 dolari. Consumatorii sunt mai exigenţi cu cheltuielile lor, spune CEO-ului Chris Kempczinski.

McDonald’s menţine prognoza sa de marjă operaţională pentru 2023, la circa 40%, cât şi orientările generale pentru noi restaurante şi cheltuieli de capital.