Liderii de afaceri condamnă violența politică după rănirea lui Trump

Liderii de afaceri din întreaga lume condamnă violența politică după ce fostul președinte american, Donald Trump, a fost rănit într-un schimb de focuri, scrie Yahoo Finance.  Incidentul stârnește un val de reacții din partea comunității de afaceri, care a subliniat necesitatea menținerii stabilității și securității pentru a asigura continuitatea și prosperitatea economică.

Trump primește susținere publică din partea liderilor de afaceri

Elon Musk și-a exprimat rapid sprijinul pentru Trump și i-a urat însănătoșire grabnică, iar Bill Ackman de la Pershing Square și-a anunțat oficial susținerea pentru Trump în alegerile prezidențiale.

Musk spune că tentativa de asasinare a lui Trump îl face să-și dorească să construiască o armură metalică zburătoare.

“Ne rugăm pentru recuperarea rapidă a președintelui Trump”, scrie Mark Zuckerberg, CEO al Meta. “Violența politică subminează democrația și trebuie întotdeauna condamnată”.

Alte declarații similare au fost văzute de la CEO-ul Microsoft, Airbnb și Alphabet.

“O noapte foarte dificilă pentru națiunea noastră”, spune Pat Gelsinger, directorul general al Intel.

Președintele Joe Biden descrie împușcăturile “bolnave”. Democratul declară în comentariile pentru presă: “Nu putem fi așa. Nu putem tolera așa ceva”.

China vinde tricouri după tentativa de asasinare a lui Donald Trump

Site-urile de comerț electronic vând tricouri și genți tipărite cu fața însângerată a lui Donald Trump.

În mai puțin de 3 ore de la incident, primele tricouri erau deja listate spre vânzare pe platforma de comerț electronic Taobao din China. Unii vânzători au pus tricouri la vânzare chiar înainte de a le fi produs efectiv.

Unele tricouri au mesaje precum “Fight! Fight! Fight!” sau “Shooting Makes Me Stronger”.

Cererea e mare. Un vânzător de pe Taobao a raportat peste 2.000 de comenzi în primele 3 ore, atât din China cât și din SUA.

Exit mobile version