• Kamala Harris promite un sprijin de 25.000 de dolari pentru americanii care cumpără case pentru prima dată.
  • Ea propune măsuri pentru reducerea impozitelor și a costurilor alimentelor și locuințelor, inclusiv extinderea creditului fiscal pentru copii și pentru venitul din muncă.
  • Harris intenționează să interzică prețurile exagerate la alimente prin Affordable Care Act.

E luptă aprinsă între democrați și republicani. Ce pune pe masă candidatul democraților? Kamala Harris vrea sa dea 25.000 de dolari celor care vor să-și cumpere prima casă. Aici se adaugă și un credit fiscal de 10 mii dolari, practic, o ștergere temporară de datorii la fisc. Un milion de case pe an! Locuințe “inovatoare”, cu tehnologii verzi, pe terenuri care aparțin statului federal.
Planul Kamalei vine și-n piața chiriilor. Vrea plafonarea chiriilor și, mai ales, limitarea facilităților fiscale aplicabile bogatilor și companiilor care mii de imobile cu destinație de locuințe, le închiriază și storc ultimii bănuți de la clasa muncitoare hiper-îndatorată. De exemplu, BlackRock.

Harris ține un discurs în Carolina de Nord și afirmă că întărirea clasei de mijloc va fi un obiectiv principal al președinției sale. Ea promovează un plan pentru interzicerea prețurilor exagerate la alimente și propune ajutoare de 25.000 de dolari pentru avansul locuințelor pentru cumpărătorii pentru prima dată și stimulente fiscale pentru constructorii de locuințe pentru începători.

Harris subliniază dificultățile financiare ale familiilor, menționând că facturile se adună. Ea promite scutiri fiscale pentru familiile cu venituri medii și mici, extinderea creditului fiscal pentru copii până la 3.600 de dolari și 6.000 de dolari pentru copiii din primul an de viață. De asemenea, vrea să extindă creditul fiscal pentru venitul din muncă și să reducă primele de asigurare de sănătate prin Affordable Care Act.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE