• Alegerile prezidențiale din 2024 costa 1,39 miliarde de lei.
  • Românii vor vota în trei duminici consecutive: 24 noiembrie, 1 decembrie și 8 decembrie.
  • Campania electorală pentru primul tur începe pe 25 octombrie și se încheie pe 23 noiembrie.

Alegerile prezidențiale din România din 2024 vor costa 1,39 miliarde de lei. Românii vor vota în trei duminici consecutive: 24 noiembrie, 1 decembrie și 8 decembrie, pentru scrutinul parlamentar și cel prezidențial.

Guvernul a aprobat normele pentru organizarea alegerilor prezidențiale. Primul tur va avea loc pe 24 noiembrie, iar al doilea tur pe 8 decembrie. Alegătorii din străinătate trebuie să se înregistreze în registrul electoral până pe 24 septembrie dacă vor să voteze în afara țării.

Depunerea candidaturilor și a semnelor electorale se face până pe 5 octombrie, iar BEC stabilește ordinea candidaților pe buletinul de vot până pe 12 octombrie. Campania electorală începe pe 25 octombrie și se încheie pe 23 noiembrie, la ora 7.00. Pe 29 noiembrie se anunță cei doi candidați care vor participa la al doilea tur și începe campania electorală pentru acesta, scrie ZF.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Alegerile nu sunt comasate, ci se desfășoară în trei duminici consecutive. Pentru alegerile parlamentare, votanții din străinătate pot vota și sâmbăta, iar pentru cele prezidențiale începând de vineri după-amiază.