• Elon Musk și Donald Trump se întâlnesc pe X pentru un interviu, după întârzieri de 40 de minute din cauza unor situații tehnice.
  • Trump susține libertatea de exprimare fără cenzură, în timp ce Musk vorbește despre necesitatea moderării conținutului, scrie Reuters.
  • Uniunea Europeană avertizează că platforma X trebuie să respecte reglementările europene, iar Linda Yaccarino confirmă angajamentul campaniei față de siguranța online.

Elon Musk și fostul președinte american Donald Trump se întâlnesc pentru un interviu pe X. Imediat apare un val de controverse în lumea afacerilor și politică, din cauza opiniilor puternice exprimate de cei doi lideri. Interviul întârzie cu circa 40 de minute, iar Musk pune asta pe seama unor atacuri asupra servelor X.

În timpul interviului, Trump susține ideea că rețelele sociale ar trebui să permită o libertate totală de exprimare, fără cenzură. El laudă decizia lui Musk de a transforma Twitter în X, o platformă care, în opinia lui, ar trebui să promoveze libertatea de exprimare. Musk are o abordare diferită. El spune că, deși libertatea de exprimare este importantă, este nevoie și de o formă de moderare pentru a preveni răspândirea dezinformării și a conținutului dăunător, scrie Reuters.

Cei doi lideri se laudă reciproc. Musk îl vede pe Trump o influnență bună și spune „cred că ne aflăm la o răscruce de drumuri în destinul civilizației. Cred că trebuie să mergem pe calea cea bună și sunt de părere că tu ești calea cea bună.”

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Discuția începe cu Trump care povestește în detaliu despre tentativa de asasinat de la meeting-ul din Pennsylvania, din 13 iulie. Trump amintește despre modul în care împușcatorul a fost depistat de poliția locală și laudă Serviciul Secret pentru reacția promptă.

Trump îi acuză, fără dovezi, pe democrați de o lovitură de stat pentru eliminarea președintelui Joe Biden din cursa electorală. Amintește despre apariția lui Harris pe coperta revistei Time și critică starea psihică a lui Biden.

Ce reacție are Uniunea Europeană la interviul celor doi

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, îi transmite șio Musk printr-o scrisoare că trebuie să respecte legislația UE înainte de interviul de pe X. Uniunea Europeană avertizează că platforma X trebuie să se conformeze Actului legislativ privind serviciile digitale (DSA), care impune reguli stricte pentru protecția utilizatorilor.

Musk răspunde postării printr-un meme, alături de textul „să fiu sincer, chiar am vrut să răspund cu acest meme Tropic Thunder, dar nu aș face NICIODATĂ ceva atât de nepoliticos și iresponsabil!”

Ce răspunde Linda Yaccarino?

Linda Yaccarino răspunde la aceste preocupări și confirmă că plaforma asigură un mediu online sigur. Ea spune că X va continua să investească în instrumente de moderare a conținutului și va colabora cu autoritățile pentru a combate dezinformarea. Yaccarino reafirmă că siguranța utilizatorilor este o prioritate pentru companie.