• Turcia introduce un impozit minim pe profit de 10% pentru companiile din 2025 pentru a reduce deficitul bugetar.
  • Rata minimă a impozitului pe profit nu va fi mai mică de 10% înainte de deduceri și scutiri, conform unui decret oficial.
  • Modificările fiscale sunt parte a unei strategii de consolidare fiscală sub conducerea ministrului Mehmet Simsek, care vizează simplificarea legislației fiscale.

Turcia va introduce un impozit minim pe profit de 10% pentru companii din 2025 pentru a contribui la reducerea deficitului bugetar, scrie Bloomberg. 

Potrivit unui decret publicat sâmbătă în Monitorul Oficial de către Ministerul Trezoreriei şi Finanţelor, rata minimă a impozitului intern pentru profiturile companiilor nu va fi mai mică de 10% înainte de deduceri şi scutiri.

Modificările codului de impozitare a societăţilor reprezintă un pas către consolidarea fiscală şi fac parte dintr-o schimbare de politică supravegheată de ministrul Trezoreriei şi Finanţelor, Mehmet Simsek, de când a preluat conducerea finanţelor naţionale în urma alegerilor de anul trecut. Investitorii consideră că măsurile fiscale sunt esenţiale pentru sprijinirea politicii monetare în lupta ţării împotriva inflaţiei.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

De la preluarea conducerii, Simsek a subliniat că legislaţia fiscală va fi simplificată şi că domeniul de aplicare al deducerilor şi scutirilor fiscale va fi redus.

Guvernul şi-a revizuit în scădere previziunile privind deficitul bugetar pentru anul viitor la 3,1% din PIB, de la 3,4% anterior. Pentru acest an, se aşteaptă la un deficit de 4,9%.