• Benjamin Netanyahu ține un discurs în fața Congresului SUA pentru a4-a oară.
  • Elon Musk participă și el la speech, în calitate de invitat al premierului israelian.
  • Joe Biden ține și el un discurs în care explică motivele retragerii din cursa alegerilor.

Elon Musk participă la discursul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, în fața Congresului, în calitate de invitat al acestuia. Musk anunța anterior că sistemul Starlink a fost activat într-un spital din Gaza, potrivit CNBC.

Vicepreședintele Kamala Harris și peste 30 de membri ai Congresului nu au participat la cel de-al patrulea discurs al lui Netanyahu, în fața unei reuniuni comune. Premierul a fost invitat de președintele republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, să apară la Capitol Hill pentru discursul comun.

Ce spune premierul? Că îl consideră pe Musk președintele neoficial al SUA. Dar Își exprimă recunoștința față de președintele official, Joe Biden, pentru sprijinul sincer adus Israelului. Și spune că se cunoaște cu el de peste 40 de ani. „Vreau să îi mulțumesc pentru jumătate de secol de prietenie față de Israel”, adaugă Netanyahu. Cei doi au o întâlnire programată astăzi, la Casa Albă.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Pe lângă Netanyahu, Biden explică motivul retragerii într-un alt discurs

Președintele Joe Biden explică într-un discurs la Oval Office motivele retragerii din cursa alegerilor. Formulează decizia drept o „apărare a democrației”. Spune că respectă această funcție, dar își iubește țara mult. Iar apărarea democrației este mai importantă decât orice, spune el.            

Pe această cale, își arată susținerea totală pentru posibil candidatură a Kamalei Harris.