• Donald Trump declară că nu candidează din nou la Președinție dacă pierde alegerile din 5 noiembrie.
  • El se confruntă cu o competiție strânsă împotriva vicepreședintei Kamala Harris, care a sondat-o în poziție.
  • Trump continuă să conteste alegerile din 2020 și se confruntă cu acuzații penale, dar neagă orice infracțiune.

Republicanul Donald Trump a declarat într-un interviu că nu candidează pentru a patra oară la Președinția SUA dacă pierde alegerile din 5 noiembrie. El afirmă că „asta va fi tot” și speră să aibă succes în această candidatură.

Trump, în vârstă de 78 de ani, spune că nu se vede candidând din nou peste patru ani. El se confruntă cu o cursă strânsă împotriva vicepreședintelui democrat, Kamala Harris, care se distanțează în sondajele naționale. Trump continuă să susțină fără dovezi că pierde alegerile din 2020 din cauza fraudei electorale. De asemenea, el se confruntă cu acuzații penale, dar neagă orice infracțiune.În interviul cu Sharyl Attkisson, Trump menționează că este „prea devreme” pentru a face înțelegeri pentru un cabinet în cazul în care să câștige. Harris, pe de altă parte, prezinta cursa ca un moment critic pentru democrația americană și se concentrează pe probleme economice ale familiilor.

Sondajele arată că Harris câştigă teren în faţa lui Trump

Vicepreşedintele SUA Kamala Harris îl devansează pe rivalul republican Donald Trump cu 5 puncte procentuale, într-un sondaj NBC News publicat duminică. Din care rezultă că respondenţii au ajuns să aibă o opinie mai favorabilă despre ea de când a devenit candidatul democrat la preşedinte, scrie Reuters. Întrebaţi despre părererea lor referitoare la Harris de când a fost nominalizată, 48% din cei 1.000 de alegători intervievaţi au spus că este pozitivă, comparativ cu 32% în iulie – cea mai mare creştere dintre ratingurile politicienilor în sondajele NBC de când popularitatea preşedintelui George W. Bush a crescut după atacurile din 11 septembrie 2021.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Întrebaţi despre Trump, 40% dintre cei chestionaţi au avut o opinie favorabilă, comparativ cu 38% în iulie.